Justin Europees Kampioen Singles

Foto: Evert Zomer

Justin van Tergouw is in Hongarije gekroond tot de nieuwe Europees Kampioen Singles bij de jongens. De regerend Winmau World Master versloeg Keane Barry uit Ierland met 3-1 en won de wedstrijd in stijl met een 110-finish. De laatste keer dat een Nederlander in het singletoernooi een medaille behaalde was in 2014. Toen was het Colin Roelofs die wist te winnen.
Voor het dartstalent uit Utrecht was dit de tweede keer dat hij deelnam aan het EK darts. Vorig jaar in Denemarken stond hij in de halve finale van het singletoernooi en moest hij zijn meerdere erkennen in Nico Schlund uit Duitsland. Dit jaar stond Justin opnieuw in de halve eindstrijd tegenover de Duitser die vorig jaar Europees Kampioen werd. De 16-jarige leek niet onder de indruk en nam op sportieve wijze revanche voor het verlies van het jaar ervoor. Hij won de wedstrijd overtuigend met 2-0.   
Van Tergouw verkeerde in goed vorm tijdens dit Europese Kampioenschap. Zo wist hij, naast zijn singles titel ook de gouden plak te winnen in het koppeltoernooi samen met Maikel Verberk. De jongens namen het in de finale op tegen het andere Nederlandse duo Wesley Hurrebrink en Levy Fruenfelder. Het werd uiteindelijk 4-1 voor Maikel en Justin, waarmee zij hun Europese Koppel titel prolongeerden. Dat zij een ijzersterk koppel zijn hebben ze al eerder bewezen. Ook tijdens het WK vorig jaar wist dit koppel de wereldtitel te pakken.
Gezamenlijk wisten Justin, Maikel, Levy en Wesley ook in het Team Event goud te winnen door Duitsland te verslaan met 9-4. Door de geweldige prestaties van onze jongens wisten zij ook het overall klassement nog te winnen. Justin en het jongensteam wisten vorig jaar tijdens het EK ook de overall titel te winnen. Al met al was het dus een zeer succesvol Europees Kampioenschap voor de Nederlandse jongens, in alle categorieën wisten zij te winnen.  
Wij feliciteren Justin van Tergouw en het gehele Nederlandse team met deze geweldige prestaties!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2324-justin-europees-kampioen-singles