Jeugd RDB weer de beste van Nederland!

Jeugd RDB weer de beste van Nederland!

Vandaag was het tijd voor de LaCo jeugd finaledag. Alle zestien teams waren uitgenodigd om het seizoen gezamenlijk af te sluiten. Om 11.00 uur klonk het startschot in dorpsherberg ‘de Schulenburch’ in Kamerik en begonnen de kwartfinales in zowel de winnaars- als de verliezersronde.
Verliezersronde
De RDO kwam sterk uit de startblokken tegen de DVO-2 en wist de wedstrijd uiteindelijk met 6-1 te winnen. De DONHN was te sterk voor de PDB en de DBA Club 208 versloeg de DBBR-2. De laatste kwartfinale werd een prooi voor DBMN-B dat DBA-1 versloeg. In de halve finale lagen de wedstrijden dichter bij elkaar. De DONHN won in een prachtige wedstrijd van de RDO met 6-4 en de DBA Club 208 versloeg de DBMN-B. In de finale bleken de mannen uit Urk (DBA Club 208) het beste team van de verliezersronde.    
Winnaarsronde
Het dit seizoen nog ongeslagen DBMN A met o.a. Nederlands kampioen Justin van Tergouw in de gelederen ging verrassend onderuit tegen het scherp ogende team van de DVO-1. Regerend kampioen RDB kwam wel door de kwartfinale heen via een overwinning op de TDV. De FDB redde het niet tegen de DSWN en de RDF won van DBBR 1. De halve finales waren van hoog niveau en ontzettend spannend. DSWN kwam met 4-1 en 5-4 voor en kreeg twee pijlen voor de wedstrijd. De DVO-1 was net op tijd bij de les en zorgde voor een mooie comeback. Jeffrey Ballast wist de beslissende solo te winnen van Priscilla Steenbergen. In de andere halve finale had de RDB het heel lastig tegen de RDF. Uiteindelijk bogen ze een 4-3 achterstand om tot een 6-4 zege dankzij een 97-finish van Levy Frauenfelder. De finale ging dus tussen de jeugd van de DVO-1 en de RDB. Na de singles en de eerste twee koppels lag het nog steeds dicht bij elkaar en was de stand 4-3 in het voordeel van de RDB. De laatste twee koppels werden onder luid gejuich binnen gesleept en daarmee prolongeerde de RDB de landelijke jeugdtitel.
De foto’s volgen nog via onze facebook pagina! De NDB bedankt alle teams voor een heel leuk seizoen en feliciteert de RDB en de DBA Club 208 met hun titels!
Uitslagen

Winnaarsronde
RDB-TDV 6-2
DBBR-1-RDF 1-6
FDB-DSWN 4-6
DBMN A – DVO 1 3-6

RDB – RDF 6-4
DSWN – DVO 1 5-6

RDB – DVO 1 6-3
Verliezersronde
DVO 2 – RDO 1-6
DONHN – PDB 6-2
DBA 1 – DBMN B 1-6
DBA Club 208 – DBBR 2 6-1

RDO – DONHN 4-6
DBMN B – DBA Club 208 2-6
DBA Club 208 – DONHN 6-1

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/laco/item/2290-jeugd-rdb-weer-de-beste-van-nederland