Jeugd LaCo: speelweek 1

Jeugd LaCo: speelweek 1

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste speelweek van jeugd LaCo seizoen 2016-2017. Net als vorig jaar start de competitie met 16 teams. Goed om te zien dat er ook weer twee nieuwe lidorganisaties meedoen: de Darts Vereniging Stedendriehoek en de Darts Organisatie Threant zijn weer van de partij!
In poule A is regerend kampioen RDB goed begonnen. Op jacht naar de derde titel op rij won de RDB zijn eerste wedstrijd met 7-4 van de DVO-2. De TDV wist met 11-0 te winnen bij de PDB en de RDF won de thuiswedstrijd tegen de DBBR-1 met 7-4. In deze wedstrijd werd maarliefst zeven keer 180 gegooid.
In poule B won de RDO in een leuke wedstrijd thuis van de DBBR-2. Het werd 8-3 voor de thuisploeg. De tweede wedstrijd in deze poule eindigde in een 8-3 overwinning voor de DBMN ten koste van de DONHN.
In poule C vinden we de twee nieuwkomers terug. Beiden begonnen de competitie met een knappe overwinning. De DOT kwam met 4-1 achter tegen de FDB maar toonde veerkracht door via de teamgame op 5-5 te komen. Max Drenth wist het beslissende punt binnen te halen in de solopartij. De DVS wist in een thuiswedstrijd het jonge team van de DBA te verslaan met 8-3. 
Voor alle uitslagen en de standen klikt u hier. De volgende speelronde staat gepland op 15 oktober. Dan komen ook de DSWN en de DVO-1 voor het eerst in actie.     

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/laco/item/2419-jeugd-laco-speelweek-1