Informatie start seizoen 2022-2023

Beste leden van de T.D.V.,

We staan aan de vooravond van een bijzonder seizoen!

Niets kunnen we met zekerheid zeggen, maar het heeft er alle schijn van dat we na 3 jaar weer een ‘normaal’ volledig seizoen kunnen gaan draaien. Daarnaast zullen we dit jaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dit jaar mogen we ons 40-jarige bestaan vieren.

Week 36 (maandag 5 september 2022) gaan we van start met de eerste speelweek van het seizoen. Afgelopen jaar hebben we veel signalen mogen ontvangen dat de competitieopzet gebaseerd op 26 speelweken (14 teams) niet ideaal is. We hebben de diverse signalen geanalyseerd en zijn het met jullie eens dat een competitie van 22 speelweken (12 teams) idealer is. Enkele voordelen hiervan zijn:

 • Meer ruimte om wedstrijden in te halen
 • Meer mogelijkheden om weken met nationale (feest)dagen vrij te roosteren
 • Meer tijd over aan het einde van het seizoen om de finale dagen te organiseren
 • Poules met minder dan 14 teams, minder vrije speelweken / halve competitieronden

Met uitzondering van de Eredivisie gaan we dit seizoen van start met het speelschema gebaseerd op 12 teams. In de Eredivisie is dit nog niet mogelijk omdat 13 teams, wie recht hebben om deel te nemen aan de Eredivisie zich hebben ingeschreven.

Komend jaar zullen we de promotie / degradatie regeling zodanig inrichten dat het vanaf seizoen 2023-2024 voor iedere divisie mogelijk is. De nieuwe regeling zal zo snel mogelijk via de TDV website gecommuniceerd worden. Verder zijn er van onderuit enkele teams doorgeschoven, hierbij is rekening gehouden met de eindstand van afgelopen seizoen evenals de aangegeven wensen van de diverse teams.

Tevens gaan we dit jaar ook weer van start met de bekercompetitie. De finale dag zal gespeeld worden na 6 ronden met de laatste 4 overgebleven teams.

Deze wijziging zullen we in de A.L.V. van 17 oktober 2022 nog uitgebreid met jullie bespreken.

Dinsdag 20 september 2022 hebben we de voorbereidende bestuursvergadering. Wanneer jullie nog ideeën, wensen en of vragen hebben zien we deze graag van te voren per mail te gemoed. Deze mogen jullie mailen naar voorzitter@tdvdarts.com.

Extra informatie:

 1. Ophaaldag opstartbenodigdheden seizoen 2022-2023: woensdag 31 augustus vanaf 19:30 uur
 2. Loting (voor)-ronde bekercompetitie: woensdag 31 augustus vanaf 19:00 uur
 3. 1e competitie helft moet alles uiterlijk gespeeld en doorgegeven zijn op:
  • Eredivisie: zondag 08 januari 2023
  • 1e t/m 4 divisie: zondag 4 december 2023
 4. 2e competitie helft moet alles uiterlijk gespeeld en doorgegeven zijn op:
  • Eredivisie: zondag 28 mei 2023
  • 1e t/m 4 divisie: zondag 30 april 2023
 5. De laatste speelweek van het seizoen mag een wedstrijd niet verzet worden, tenzij deze vervroegd wordt.
 6. Verzette wedstrijden ook op zondag van oorspronkelijk speelweek doorgeven via Teambeheer. Daarbij indien mogelijk gelijk de nieuwe datum vermelden. Als dit niet kan, geef dan aan “Nog niet bekend”.
 7. Let op bijzondere speelweken. Je kunt nu al verzetten en hoeft niet tot het laatste moment te wachten: Sinterklaas, week voor/van carnaval, Pasen en Koningsdag/nacht.

De finale dagen (bekercompetitie, promotie/degradatie en divisie- kampioenschappen) worden later via de website bekend gemaakt.