Info Winmau 2016

Info Winmau 2016

Organisator BDO heeft alle landenorganisaties waaronder de NDB voorzien van belangrijke informatie over de Winmau World Masters 2016, Lakeside playoffs en Lakeside World Youth Championship. Het is alweer de 43e editie van dit prachtige evenement waar honderden internationale topspelers binnen de categorieën heren, dames, jongens en meisjes aan mee zullen doen.
De NDB zal de aanmelding verzorgen voor de Winmau World Masters (dames/heren/jeugd) en Lakeside playoffs (dames/heren).
Jeugdspelers die willen deelnemen aan de Lakeside World Youth Championship (dit toernooi staat in principe ‘los’ van de Winmau) dienen zich zelf voor 22 november aanstaande in te schrijven voor dit toernooi. De inschrijfkosten kunnen betaald worden bij aanmelding op woensdag 30 november van 08.00 tot 09.30 uur. Ook spelers die niet geplaatst zijn voor de Winmau kunnen deelnemen aan de Winmau World Youth Championships. Klik hier voor het inschrijfformulier en meer informatie.
Alle spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de reis en het verblijf.
De voorlopige deelnemerslijst voor de Winmau en Lakeside Playoffs zoals opgesteld door de NDB is hier vinden. Neem direct contact op met de NDB als er een naam ontbreekt of als je iets vreemds ziet. Dit kan via info [AT] ndbdarts [DOT] nl of telefoonnummer 030-2081180. Voor 18 oktober 2016 dient de NDB de complete en definitieve deelnemerslijst bij de BDO in te leveren. Deze voorlopige deelnemerslijst is alvast naar de BDO verstuurd met het verzoek deze goed te keuren.
Oproep spelers:
We ontvangen graag zo spoedig als mogelijk, in ieder geval voor maandag 17 oktober, van alle spelers een pasfoto en bevestiging van deelname via info [AT] ndbdarts [DOT] nl. Hierbij dient tevens het mobiele telefoonnummer en e-mailadres genoemd te worden. Als je niet van plan bent deel te nemen geef dit dan direct door. Jeugdspelers wordt gevraagd tevens de naam en pasfoto van 1 begeleider/ouder toe te sturen. Meer informatie over bijvoorbeeld kaartverkoop en toegang hebben we bij de BDO opgevraagd.
We hebben de belangrijkste zaken vertaald voor alle Nederlandse spelers (zie onder).
Let op: wijzigingen en tijden voorbehouden, de NDB is niet verantwoordelijk voor de organisatie van deze toernooien.
Locatie:
Lakeside Country Club, Wharf Road, Frimley Green, Surrey, GU16 6PT.
Lakeside playoffs (dames/heren) & BDO Lakeside World Youth Championships 2017
Deze toernooien worden op woensdag 30 november 2016 gespeeld:
08.30-09.30 uur: Aanmelden
10.00 uur: Aanvang wedstrijden
Alle voor de Winmau geplaatste dames en heren worden door de NDB tevens aangemeld voor de Lakeside playoffs (reeds geplaatste spelers uitgezonderd).
Jeugdspelers dienen op 12 januari 2017 de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt om te mogen deelnemen. Aan de BDO Lakeside World Youth Championships 2017. Dat is namelijk de datum waarop de finale wordt gespeeld. Klik hier voor aanvullende speelgerechtigdheidsregels van de BDO, zoals eerder aangegeven in dit artikel dienen deze spelers zich zelf in te schrijven!
Winmau World Masters
De Winmau wordt gespeeld van donderdag 1 december t/m zondag 4 december:
Donderdag 1 december 2016 
09.00 uur: Deuren open
10.00 uur: Aanvang wedstrijden (dames, heren, jeugd)
Vrijdag 2 december 2016 
10.30 uur: Deuren open
11.00 uur: Podium: finales jeugd
12.00 uur: Heren laatste 32
Zaterdag 3 december 2016 
10.30 uur: Deuren open
12.00 uur: Podium: dames kwartfinales, heren laatste 16
Zondag 4 december 2016 
10.30 uur: Deuren open
11.00 uur: Podium: WDDA finale (mindervaliden) 
12.00 uur: Podium: heren kwartfinales, halve finales en finale. Dames halve finales en finale
+/- 19.00 uur: einde
Speelformat
Heren: best of 5 sets, best of 3 legs per set (tot kwartfinales)
Dames: best of 7 legs (tot kwartfinales)
Jeugd: best of 7 legs 
(alleen tie-break in herenfinale)
Seeding
Heren top 16, dames top 4, BDO International Ranking tables per 30 september 2016.
Een aantal belangrijke voorwaarden om mee te mogen doen:
– Je dient lid te zijn bij de NDB.
– Je dient speelgerechtigd te zijn voor de BDO. 
– Je dient in te stemmen c.q. te voldoen aan: The player’s agreement to be bound by and comply with the following provisions of the BDO Authorised Handbook, copies of which have been provided to the player: the Eligibility Rule, the Disciplinary Code, the Anti-Doping Policy, the BDO Playing Rules, including the Player’s Dress Code and the Rules/Procedures laid down in the tournament programme.
– Deelnemers bij de dames en heren hebben bij toernooiwinst automatisch het recht om deel te nemen aan de ‘BDO World Professional Darts Championship 2017’ waarvoor een overeenkomst getekend moet worden. 
– Jeugdspelers moeten 17 jaar of jonger zijn op vrijdag 2 december 2016. Deelname aan zowel jeugd als senioren toernooien is niet mogelijk. Alle spelers van 18 jaar of ouder spelen het seniorentoernooi, alle spelers van 17 jaar of jonger spelen het jeugdtoernooi. 
– Voor jeugdspelers is het uiteraard verboden om tijdens het toernooi alcohol te nuttigen. 
– Kledingreglement: conform BDO dress code (o.a. shirt met kraag, geen korte broek of spijkerbroek.
– Tijdens wedstrijden en in de ‘playing area’ is het verboden om te drinken. Uiteraard is het verboden om te roken in de speelgelegenheid, dit geldt ook voor E-Cigarettes. 
– Genoemd prijzengeld is voor aftrek belasting.
Verblijf
Alle Nederlandse spelers dienen zelf hun verblijf te organiseren en te financieren. De BDO adviseert het volgende:
Het Lakeside International Hotel of Continental Hotel kan geboekt worden met de code ‘Winmau Darts 2016’. Telefoonnummer: 01252-838000. Single room £ 74, double/twin room £84, Triple £ 126 (gelimiteerd).
Zodra de NDB meer informatie ontvangt wordt dit direct gepubliceerd. Voor alle vragen kan contact opgenomen worden met de NDB via info [AT] ndbdarts [DOT] nl of 030-2081180.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/winmau-world-masters/item/2429-info-winmau-2016