Hermien Straten stopt als Bondscoach Jeugd

Foto: NDB Darts

Deze week heeft Hermien Straten het bestuur en de Technische Staf van de NDB laten weten te stoppen als Bondcoach Jeugd. Hermien werd in 2013 aangesteld en won sindsdien met het Nederlands jeugdteam vele titels en medailles, waaronder de overall titels tijdens alle edities van de WDF Europe Cup Youth (2013-2016) en de overall titel tijdens de WDF World Cup in 2015.

Er zijn voor Hermien twee redenen voor haar besluit. Door verandering in werkomstandigheden en de ambitie om de bijbehorende opleiding te gaan volgen, wordt het onmogelijk om aan de eisen van de functie van Bondscoach te blijven voldoen. Ten tweede heeft Hermien aangegeven dat haar visie op een aantal belangrijke aspecten van het NDB beleid afwijkt en dit de samenwerking niet bevordert.

In goed en persoonlijk overleg is afgesproken dat Hermien haar werkzaamheden blijft uitvoeren tot de NDB een nieuwe Bondscoach Jeugd kan aanstellen. Hermien heeft aangegeven in de toekomst graag betrokken te blijven bij de NDB als official, bijvoorbeeld tijdens de verschillende jeugdtoernooien. De NDB waardeert dit zeer en zal zich in gaan spannen om de overgangsperiode en de procedure rondom het vinden van een nieuwe Bondscoach Jeugd op goede wijze invulling te geven.

Meer informatie hierover volgt zodra mogelijk.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2413-hermien-straten-stopt-als-bondscoach-jeugd