Geweldig EK voor Nederland

Foto: Evert Zomer
Het was een geweldig Europees Kampioenschap Jeugd voor Nederland. Zij waren met afstand het beste team dat aanwezig was in Hongarije.
Kyana Frauenfelder en Layla Brussel bereikten gezamenlijk de halve finale van het koppeltoernooi waarvoor ze een mooie bronzen medaille kregen. Ze wisten individueel ook brons te pakken in het singles toernooi. Overall wonnen zij eveneens de bronzen medaille. Beide gaan dus naar huis met drie bronzen medailles!
Maikel Verberk & Justin van Tergouw wisten opnieuw goud te pakken in het koppeltoernooi door Levy Frauenfelder & Wesley Hurrebrink te verslaan. Ondanks verlies kregen Wesley en Levy wel een mooie zilveren plak omgehangen. Het was dus een geheel Nederlandse finale.
Justin van Tergouw kreeg nog een gouden plak. Hij is namelijk de nieuwe Europees Singles kampioen. De regerend Winmau World Master versloeg Keane Barry uit Ierland met 3-1 en won de wedstrijd in stijl met een 110-finish. Maikel Verberk pakte brons in het singletoernooi, Levy Frauenfelder bereikte de kwartfinale.
Gezamenlijk hebben onze 4 jongens in het Team Event ook goud gewonnen door Duitsland te verslaan met 9-4. Door de geweldige prestaties van onze jongens wisten zij ook het overall klassement nog te winnen. Fantastisch!
Aan talent dus geen gebrek. Wij feliciteren het Nederlands Team en hun begeleiding voor deze fantastische prestatie!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2323-geweldig-ek-voor-nederland