Finder Darts Masters Ranking voltooid

Finder Darts Masters Ranking voltooid

Open Antwerpen 2016 was het 16de en laatste toernooi van de Finder Darts Masters ranking voor 2016. Dit toernooi is afgelopen zondag gespeeld en daarmee is eindstand van de ranking voor het komende toernooi bepaald. Op basis van de Finder Darts Masters ranking plaatsen 16 heren en 2 dames zich rechtstreeks voor deelname aan het toernooi dat dit jaar op 9, 10 en 11 december wordt gehouden in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Van de 16 rechtstreeks geplaatste heren is de top 8 groepshoofd van een poule. Het damestoernooi heeft twee poules en de nummers 1 en 2 op de Finder Darts Masters ranking zijn daarvan groepshoofd.

Naast de spelers die zich via de ranking plaatsen worden ook de winnaars van de Finder Darts Masters 2015 uitgenodigd voor deelname, evenals de winnaar en winnares van het internationale dartstoernooi het HAL Open 2016.
In maart werd Litouwer Darius Labanauskas Hal Open 2016 kampioen en hij eindigt dit jaar als zevende op de Finder Masters ranking. Dit betekent dat hij als groepshoofd wordt geplaatst en zijn voorlopige 18de plek op de deelnemerslijst vrij komt. Volgens de reglementen mag de organisatie voor deze open gevallen plaats een andere deelnemer uitnodigen. Titelverdediger Glen Durrant eindigt als vierde op de ranking en is automatisch groepshoofd. Ook voor deze vrijgekomen 17e plaats zal de organisatie een andere speler aanwijzen.
In de komende periode wordt de lijst deelnemers aangevuld met spelers die vanuit de organisatie een wildcard ontvangen plus een spelers die een NDB wildcard ontvangt. Ook degene die zich plaatst via het Champions Leage of Darts 2016 toernooi, dat op zaterdag 3 september plaats vindt in Hotel Zuiderduin. En dit jaar eenmalig de Finder Darts Masters Qualifier, een nieuw toernooi georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond. Dit toernooi wordt op 25 september, na afloop van de WDF Europe Cup 2016, in Hotel Zuiderduin gehouden. Voor meer info klik hier
Het toernooi dat op vrijdag 9 december van start gaat telt in totaal 24 deelnemers aan het herentoernooi. Van deze 24 deelnemers worden de eerste 8 spelers op de ranking geplaatst als groepshoofd en worden de overige 16 spelers ingeloot en ontstaan er 8 groepen van elk 3 spelers.
De uiteindelijke winnaars van de poulefase plaatsen zich voor de kwartfinale. Het damestoernooi telt zes deelneemsters met de top 2 van de ranking als groepshoofd. De overige 4 dames zullen net zoals bij de heren over de twee poules worden verdeeld. De winnaressen spelen na de poulefase de damesfinale.
Ook heeft de Finder Darts Masters een jeugdtoernooi met 6 deelnemers. Hier geen seeding maar worden de jongens door loting over twee groepen verdeel d en spelen de winnaars op zondag de jeugdfinale.

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST HEREN:
Geplaatste spelers
1: Scott Mitchell Engeland
2: Danny Noppert Nederland
3: Wesley Harms Nederland
4: Glen Durrant Engeland
5: Martin Adams Engeland
6: Geert De Vos België
7: Darius Labanauskas Litouwen
8: Dean Reynolds Wales

Overige rechtstreeks geplaatste spelers
9: Scott Waites Engeland
10: Brian Dawson Engeland
11: Jamie Hughes Engeland
12: Jim Williams Wales
13: Wouter Vaes Nederland
14: Martin Atkins Engeland
15: Richard Veenstra Nederland
16: Martin Phillips Wales
17: Wildcard door organisatie
18: Wildcard door organisatie
19: Winnaar van de Champions League of Darts 2016
20: Wildcard door organisatie
21: Wildcard door organisatie
22: Wildcard door organisatie
23: Winnaar Finder Darts Masters Qualifier
24: Wildcard Nederlandse Darts Bond

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST DAMES:
Geplaatste spelers
1: Aileen de Graaf Nederland
2: Deta Hedman Engeland

Overige rechtstreeks geplaatste spelers
3: Fallon Sherrock Engeland (Finder Darts Masters 2015 champion)
4: Lisa Ashton Engeland (Hal Open 2016 champion)
5: Winnaar van de Champions League of Darts 2016
6: Wildcard door organisatie

Voor het Finder Darts Masters jeugdtoernooi is al een naam bekend. Maikel Verberk heeft zich verzekerd van deelname als winnaar van het HAL Open 2016 voor jongens.
Meer informatie over de Finder Darts Masters en kaartverkoop en hotelarrangementen vindt u op www.findermasters.nl

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/finder-darts-masters/item/2392-finder-darts-masters-ranking-voltooid