EK Jeugd: Maikel Verberk

Foto: Evert Zomer

Het EK Jeugd zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 16 juli en Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar Hongarije. In aanloop naar dit prachtige evenement stellen we met veel plezier alle Nederlandse deelnemers aan jullie voor. Dit keer is het de beurt aan de huidige wereldkampioen Maikel Verberk. 
De uit Herpen afkomstige darter wist al heel wat titels op zijn naam te schrijven in het oranje shirt. Zo werd hij eind oktober 2015 in het Turkse Kemer wereldkampioen singles bij de jongens. In de finale trof de Nederlander de sterke Oostenrijker Rusty-Jake Rodriguez. Verberk kwam al snel op een 2-0 voorsprong maar moest alles geven om de Oostenrijker te verslaan. Beide darters maakten er een spannende strijd van die gelijk opging. De Brabander gooide een 11-darter om op 4-2 te komen en met een gemiddelde van 30,51 wist Verberk de strijd te winnen met 6-3. Maar het bleef niet bij die ene titel in Turkije. Zo wist hij ook samen met Justin van Tergouw het World Cup koppel toernooi voor jongens te winnen. Vervolgens pakte hij met samen met Kyana Frauenfelder de World Cup Mix koppels titel en mocht daarbij ook nog met het gehele jeugd team de overall titel op zijn naam schrijven. Een fantastisch prestatie van dit grote Nederlandse talent. 
Voor de 17-jarige Maikel gaat dit zijn tweede deelname worden aan het EK. Vorig jaar wist hij de finale te halen maar verloor toen nipt van de Duitser Nico Schlund. Wel wist hij de gouden plak te winnen in het koppeltoernooi samen met Justin van Tergouw en met het jongensteam pakten ze de overall titel. ‘The Spirit’, zoals zijn bijnaam luidt, volgt de studie autotechniek en in zijn vrije tijd houdt hij zich vooral bezig met darten. Hij is lid van de RDB en speelt pas sinds een aantal jaar darts in competitieverband. In die korte periode heeft hij veel gewonnen. Zo was hij al eens NDB Rankingkampioen, wist hij al twee keer de Dutch Open Darts te winnen en schreef hij veel internationale titels op zijn naam. 
Wij wensen Maikel en zijn teamgenoten heel veel succes tijdens het EK in Hongarije. Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK, blijf ons dus volgen op Twitter en Facebook. Meer informatie over het EK Jeugd kunt u hier vinden.

Succes Maikel!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2307-ek-jeugd-maikel-verberk