EK Jeugd: Levy Frauenfelder

Foto: NDB/ Hans Willink

Het EK Jeugd zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 16 juli en Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar Hongarije. In aanloop naar dit prachtige evenement stellen we met veel plezier alle Nederlandse deelnemers aan jullie voor. Dit keer is het de beurt aan Levy Frauenfelder. 

De 15-jarige Levy is inmiddels een bekend gezicht op de nationale en internationale dartstoernooien. Zo reist hij al vele jaren samen met zijn zusje Kyana en ouders het circuit af en doet dit zeker niet onverdienstelijk. Levy was in het seizoen 2014-2015 de NDB Rankingkampioen bij de aspiranten en wist in diezelfde categorie ook de Dutch Open Darts te winnen. Op dat grote podium in de Bonte Wever wist Levy Frauenfelder met 3-2 te winnen van Wesley Hurrebrink, zijn koppelpartner tijdens het aankomede EK. Maar Levy heeft al heel wat meer titels op zijn naam staan, zo wist hij vorig jaar ook in Frankrijk en België te winnen. Voor dit jaar heeft het uit Oss afkomstige talent zich al weer geplaatst voor de Winmau World Masters en voor de Junior European Darts Championship.

Levy Frauenfelder gaat tijdens het EK in Hongarije zijn debuut maken voor het Nederlands team en zal in zijn eerste singles wedstrijd gaan spelen tegen Daniel Varga uit Tsjechië. In het koppeltoernooi zal hij het samen met Wesley Hurrebrink moeten opnemen tegen het Schotse duo Johnston en Gallazzi.
Darts is zijn passie en dat blijkt uit zijn prestaties. Niets voor niets heeft Levy al een sponsordeal getekend met Bull’s Germany. Wij wensen Levy en zijn teamgenoten heel veel succes tijdens het EK in Hongarije. Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK, blijf ons dus volgen op Twitter en Facebook. Meer informatie over het EK Jeugd kunt u hier vinden.

Succes Levy!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2308-ek-jeugd-levy-frauenfelder