EK Jeugd: Layla Brussel

Foto: Evert Zomer

Het EK Jeugd zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 16 juli en Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar Hongarije. In aanloop naar dit prachtige evenement stellen we met veel plezier alle Nederlandse deelnemers aan jullie voor. In deze serie beginnen we met de regerend Nederlands en Europees kampioene bij de meisjes Layla Brussel. 
De uit den Haag afkomstige Layla heeft vorig jaar in Denemarken voor een sensatie gezorgd door geheel onverwacht het EK Jeugd 2015 voor meisje op haar naam te schrijven. In de finale versloeg ze Christina Schüler uit Duitsland. Daarnaast werd ze door deze fantastische overwinning, samen met Kyana Frauenfelder, derde in het overall klassement bij de meisjes. 
“Nee dit had zeker niemand verwacht. Maar dat mijn naam op die beker komt en er nooit meer van af gaat, dat betekent heel veel voor mij”, aldus de vrolijke Layla. Lees het gehele interview van kort na het EK 2015 hier terug.
De veertienjarige is een dartstalent dat nog niet al te lang darts speelt. Ze is in mei 2014 begonnen bij de DSWN en wist al vrij snel een aantal mooie titels op haar naam te schrijven. Layla ‘The Zensation’ Brussel heeft niet alleen al een prachtige bijnaam, ook heeft ze al een eigen opkomst nummer. ‘Lose yourself’ van Eminem klinkt uit de speakers zodra ze het podium betreed. Naast darten zijn zingen en tekenen twee andere passies van haar, maar darten staat op nummer één.
Wij wensen Layla en haar teamgenoten heel veel succes tijdens het EK in Hongarije. Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK, blijf ons dus volgen op Twitter en Facebook. Meer informatie over het EK Jeugd kunt u hier vinden.
Succes Layla! 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2304-ek-jeugd-layla-brussel