Derde NDB Ranking gespeeld in Deventer

Foto: Bas van den Berk

Afgelopen zondag werd de derde NDB Ranking van het seizoen 2016-2017 gespeeld in Sport- en Belevingscentrum De Scheg. De NDB dank haar lidorganisatie Darts Vereniging Stedendriehoek voor de organisatie. In Deventer was er een primeur, want naast de bekende toernooien voor de heren, dames en jeugd was er ook een toernooi voor mindervaliden darters. Het toernooi gaat de boeken in als het eerste officiële mindervaliden toernooi met NDB Rankingpunten. Arie van der Rassel werd de winnaar en staat dus automatisch bovenaan de mindervaliden Ranking. Het specials toernooi is gewonnen door Wouter ten Dam.

Bij de senioren waren er 73 dames, 153 heren B en 152 heren A afgereist naar het oosten van het land. In het dames toernooi blijft Aileen de Graaf ongeslagen. In de finale was ze opnieuw te sterk voor Anca Zijlstra. Daarvoor wist ze al te winnen van o.a. Femke Herms, Kaylee van der Steen en Priscilla Groeneweg. Bij de heren A stonden twee bekende namen in de eindstijd. Frans Harmsen moest het opnemen tegen Wesley Harms. Harmsen, die de eerste NDB Ranking in Friesland ook wist te winnen, was dit keer opnieuw de sterkste. Bij de heren B won Johann Brouwer met 4-1 van Willem Jongste met onder andere twee maximale 180-scores.
Hieronder de uitslagen: 

Heren A
Heren B
Dames

In het aspiranten toernooi wist Macel Bus de winst te pakken. Ondanks een 2-0 achterstand was hij in de finale uiteindelijk met 2-3 te sterk voor Delano van Zanten. Bij de meisjes was Lerana Rietbergen het sterkste. Zij versloeg op het podium Kyana Frauenfelder met 3-0. Bij de junioren wist Justin van Tergouw zijn eerste NDB Ranking van het seizoen te winnen. In de eindstrijd rekende hij af met Levy Frauenfelder.
Hieronder de uitslagen: 
 

Meisjes

Aspiranten

Junioren
De NDB dankt de DVS voor de organisatie en feliciteert alle winnaars! 
Foto’s volgen spoedig op Facebook.
De Rankingstanden worden spoedig bijgewerkt. 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-ranking/item/2469-derde-ndb-ranking-gespeeld-in-deventer