De eerste NDB Ranking staat voor de deur

De eerste NDB Ranking staat voor de deur

Volgende week zondag 4 september zal het nieuwe NDB Rankingseizoen 2016-2017 van start gaan tijdens de ‘Open Fries’. De Friese Darts Bond gaat er samen met de NDB voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. Er zal gedart gaan worden in het WTC Expo in de Friese hoofdstad Leeuwarden, waar in de Friezenhal voor de vierde keer het Open Fries kampioenschap darts zal plaatsvinden. De laatste editie werd gewonnen door Jan Dekker bij de heren en Aileen de Graaf bij de dames. Uiteraard zullen de Friese toppers Danny Noppert (Joure) en Richard Veenstra (Ossenzijl) deelnemen tijdens het eerste toernooi van de nationale ranking en een gooi doen naar de titel. Ook het nieuwste lid van de Nederlandse jeugdselectie, Gijsbert van Malsen uit Sneek, zal proberen de Friese eer bij de junioren hoog te houden. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op de eerste NDB Ranking van dit seizoen. 
Waarom zou je eigenlijk deelnemen aan het Ranking Circuit van de NDB?

  • Omdat dit het belangrijkste en aantrekkelijkst Rankingcircuit op nationaal niveau is!
  • Omdat er maar liefst 8 verschillende toernooien zijn door het gehele land!
  • Omdat er verschillende categorieën zijn zodat iedereen kans maakt om te winnen!
  • Omdat je kans maakt op een plaats in de Nederlandse selectie!
  • Omdat je kans maakt op deelname aan de Winmau World Masters!
  • Omdat je mooie bekers kunt winnen!
  • Omdat er per Ranking een prijzenpot is van €4.000,-.

Reden genoeg dus om mee te doen!
Belangrijke mededelingen:
1. Zoals altijd op het eerste toernooi van het NDB Rankingcircuit is er weer een legitimatiecontrole. Zorg dus dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Dit geldt voor iedereen met uitzondering van de Heren B, de aspiranten en de meisjes onder de 14 jaar. 
2. Alle deelnemers worden erop geattendeerd dat de Afsluitdijk in verband met een hardloopevenement op zondag 4 september van 2 uur ’s morgens tot 12 uur ’s middags dicht is voor verkeer. Er zijn gelukkig voldoende alternatieve routes beschikbaar om vanuit Noord-Holland toch van de partij te zijn op het Open Fries 2016! Deelnemers kunnen natuurlijk op de terugreis gewoon gebruikmaken van de Afsluitdijk. Mede vanwege deze onverwachte sluiting heeft de Friese Darts Bond in samenwerking met het viersterren Westcord Hotel Leeuwarden een speciaal dartarrangement samengesteld. Voor 85 euro (een persoon, inclusief ontbijt) en 95 euro (twee personen, inclusief ontbijt) verblijft u in het prachtige hotel op de speellocatie en heeft u toegang tot alle faciliteiten.
Inschrijven: 
Er worden in Friesland zes verschillende toernooien georganiseerd:
– Aspiranten (t/m 13 jaar)
– Meisjes (t/m 17 jaar)
– Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
– Dames
– Heren B
– Heren A
Inschrijven voor de ‘Open Fries’ kan ter plaatse in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. Omstreeks 11.15 uur wordt begonnen aan de jeugdtoernooien. Senioren dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven en te kiezen voor categorie Heren A (€10,-), Heren B (€5,-) of Dames (€10,-). De senioren toernooien beginnen rond 13.00 uur. 

Aan het begin van dit Ranking Seizoen leggen we u graag nogmaals het verschil uit tussen categorie Heren A en Heren B. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters, en het dus voor iedereen leuker te maken, zal er tijdens de NDB Rankings onderscheid worden gemaakt tussen gevorderden en amateurs. Beide categorieën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie best of 7 worden gespeeld en speelt de Heren B categorie in poules zolang de aantallen dit toelaten. Met uitzondering van SuperLeague spelers mag iedereen deelnemen aan de Heren B categorie! De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn! 
Locatie:
WTC Expo Leeuwarden
Heliconweg 52
Leeuwarden

Wil je meer weten over de NDB Ranking? Klik dan hier

De NDB en de FDB nodigen iedereen van harte uit en wensen alle deelnemers ontzettend veel succes en plezier tijdens de ‘Open Fries’. Laten we er een sportief, gezellig en spannend seizoen van maken!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-ranking/item/2398-de-eerste-ndb-ranking-staat-voor-de-deur