Dartssensatie Noppert haalt finale op Lakeside

Foto: Evert Zomer

Danny Noppert heeft zich zaterdagmiddag in een boeiende halve finale geplaatst voor de eindstrijd zondagmiddag van de Lakeside 2017. De grote verrassing uit Friesland maakte een einde aan de aspiraties van Darryl Fitton: 6-3.

De Lakeside-debutant beleefde een goede start en kwam al snel op een 2-0 voorsprong in sets. Direct na de pauze werkte Fitton de achterstand weg. Hij pakte de derde set met een knappe 156-finish en wist de spannende vierde set ook met 3-2 in zijn voordeel te beslissen.

De 26-jarige Noppert leek niet onder de indruk en won de vijfde set zonder een leg tegen te krijgen. Beide heren tilden elkaar naar een hoger niveau en opnieuw weet de Engelsman de stand gelijk te trekken: 3-3.
Het werd gaandeweg zaterdagmiddag steeds stiller aan de tafels in het Lakeside Country Club en de spanning was duidelijk voelbaar. Noppie weet set 7 te pakken zonder leg verlies. In set 8 gaan de breaks over en weer. De Fries gooit een 121 en 101 finish op hele belangrijke momenten en brengt de stand op 5-3 in sets. De grote Engelsman lijkt gebroken en ook de laatste en beslissende set is voor Noppert. Hij brengt daarmee de eindstand op 6-3.
Noppert rekende in de eerste ronde af met de Canadees David Cameron. Een ronde later liet de Fries geen spaan heel van zijn vriend Richard Veenstra en in de kwartfinale versloeg hij de titelverdediger Scott Waites. In de finale moet Noppert aantreden tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Durrant en Hughes.
De NDB is aanwezig in Frimley Green om de Nederlandse deelnemers te begeleiden en hun verrichtingen te volgen. Alle informatie over de Lakeside 2017, zoals uitslagen, speelschema en uitzendtijden staan op de volgende toernooipagina.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/lakeside/item/2550-dartssensatie-noppert-haalt-finale-op-lakeside