Danielle IJpelaar ”Vastberaden, Eigenwijs en Dankbaar”

letland danielleVoor het eerste in haar carrière wist de Waalwijkse Danielle Ijperlaar een internationaal dartstoernooi te winnen, namelijk het Open Letland afgelopen weekend in Riga. Ze versloeg in de finale de Finse Lumi Silvan. Tijd om is wat nader kennis te maken met Danielle en haar is wat vragen voor te leggen.

Kun je omschrijven wat er door je heen ging toen je de winnende pijl gooide in Letland?
Het eerste wat in me op kwam was: Eindelijk! Na een aantal halve finales en finales te hebben bereikt is het bijzonder prettig om de winnende dubbel te gooien.

Is het een bewuste keuze dat je veel toernooien in het oosten van europa speelt of met je ook van plan om meer richting Engeland te gaan?

Nee, dat is vooraf geen bewuste keus geweest maar door mijn prestaties op de Dutch Open heb ik besloten deze toernooien erbij te doen. Voor komend jaar staan de grote engelse toernooien ook zeker op mijn agenda.

Je speelt niet actief de Nederlandse ranking, heeft dit een speciale reden?
De reden dat ik de Nederlandse ranking niet bezoek is dat ik veel tijd kwijt ben met de internationale toernooien. De resterende tijd breng ik dan ook graag met mijn gezin door.

Wat hoop je te bereiken met je dartscarrière 
Voor het aankomende seizoen is het doel om de Winmau en Lakeside te behalen. 1 daarvan heb ik nu vrij vroeg bereikt dus op naar het 2e!

Noem is drie woorden die typisch slaan op Danielle IJpelaar
– Vastberaden
– Eigenwijs
– Dankbaar

Wat doe je er voor om je huidige niveau te halen en te behouden?
Ik train een aantal avonden per week en daarnaast gooi ik eens per week competitie bij Xtreme sport 4 in Tilburg.

Zijn er nog mensen/bedrijven die je in het speciaal wil bedanken?
Ik wil heel graag mijn sponsoren Xtreme sport en Docdata Fulfilment (tevens werkgever) ontzettend bedanken voor hun steun en vertrouwen. Zonder hun hulp zou ik dit niet kunnen doen.