Corona update – We blijven darten!

Beste dartteams,

We blijven darten!

Nieuwsbericht | 14-09-2021 | 19:08 (namens overheid).

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Inmiddels hebben bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie gehad. Ruim 11 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen is stabiel. Het overgrote deel van positief geteste en opgenomen patiënten is nog ongevaccineerd. De vaccinatiegraad is nu hoog genoeg om de verplichte 1,5 meter afstand overal op te heffen, maar nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen. Alleen met een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad kunnen alle maatregelen worden losgelaten, de kwetsbare mensen in de samenleving worden beschermd en blijft iedereen toegang tot zorg hebben. In november beoordeelt het kabinet de resterende maatregelen.

Standpunt vanuit TDV.

Een grote stap vooruit…?!

Voor de horecasporten, zoals o.a. biljarten en ons spelletje darten wordt het door de nieuwe regelgeving niet makkelijker, maar juist complexer. Waar iedereen nu nog simpel naar binnen mag gaan om te darten, wordt het voor diegene zonder coronatoegangsbewijs een stuk lastiger.

Ons standpunt is gelijk aan het standpunt van de NDB, welke gelijk is aan het standpunt van NOC*NSF: Sport is voor iedereen en moet altijd voor iedereen toegankelijk zijn. Wij als vereniging zijn dan ook niet gelukkig met deze wijzigingen, maar we hebben momenteel wel te maken met de wetten en regels zoals ze nu zijn.

Ongeacht deze wijzigingen is het voor een ieder nog steeds mogelijk om deel te nemen aan de dart competitie. Daarnaast verandert er voor het grootste deel van de leden (wie al een QR-code hebben) niets. Wij, bestuur als de leden, maar ook de locatie houders zijn blij dat we na een lange pauze weer aan het darten zijn. Hier gaan we ook gewoon mee door!

Wij kunnen en mogen niet op de stoel van de ondernemer gaan zitten. Wij kunnen en mogen niet oordelen over de individuele meningen en keuzes van onze leden, onze darters. Wij zullen dan ook ten alle tijden een ieder zijn of haar keuze respecteren. Het is ook niet aan ons om alle locaties te controleren of zij zich netjes aan de regels van onze wet houden. Deze wijziging in regelgeving is opgelegd door de overheid en niet door onze vereniging.

In ons wedstrijdreglement verandert dan ook niets. Zo blijven o.a. de bestaande regels over afmelden / verzetten van wedstrijden voor 18:00 uur, aantal spelers op tijd aanwezig voor de wedstrijd gewoon gelden. De verantwoordelijkheid ligt hiervan bij het team en of spelers zelf.

Vanzelfsprekend houden wij de veranderingen m.b.t. COVID regelgeving nauwlettend in de gaten.

Heb begrip en respect voor elkaar, maak er samen een leuke en gezellige competitie van.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met het bestuur. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

Let’s play Darts!