CLoD verslag jeugd

Zaterdag 13 September,

CLOD logoChampions League of Darts , vandaag gaat het gebeuren voor de 3 jeugdspelers van de TDV. Martijn Piree gaat voor de 1ste keer  bij de junioren meedoen. Ashley Snijders gaat ook voor de eerste keer meedoen bij de meisjes en Robbie de Bie voor het eerst bij de aspiranten. 

Robbie is wel zenuwachtig maar doet het goed en komt de poule door. Hij wint ook nog van Kevin Smits en komt zo in de kwartfinale. Hier komt hij Levy  Frauenfelder tegen maar Robbie lukt het niet meer en verliest met 3-0. Levy verliest uiteindelijk de finale. Toch een zeer knappe prestatie om de 1ste keer op zo’n toernooi gelijk de kwartfinale te bereiken. Klasse!

Martijn heeft een spannende poule. Hij heeft  1 leg minder verloren en is daardoor verder in het toernooi. Hiermee heeft hij al een speler van het nederlandse jeugd team achter zich gelaten. Hij wint de 1ste partij en komt bij de laatste 16 Mike van Duivenbode tegen, de winnaar bij de junioren op de Dutch Open. Hij komt 2-0 achter maar recht dan de rug en komt mede door een 13 darter terug tot 2-2. In de laatste leg moet Mike aan de bak en dat doet hij ook. Hij gooit een 12 darter met een 180 score en een 160 finish. Hier kon Martijn niet tegen op maar ook hij heeft een prachtig toernooi gespeeld!  Zeer goed gedaan Martijn!   

Ashley gooit ook voor het eerst op zo’n toernooi . In de poule word ze 2de en gaat dus verder. De laatste 16 wint ze vrij eenvoudig en staat dus ook in de kwartfinale. Hier komt ze Veerle Hamelink tegen, winnares van de Open den Haag 2014. Voor Ashley is het een lange dag en ze verliest helaas van Veerle. Toch heeft ze hier een hele mooie prestatie neer gezet. Chapeau Ashley!

Na een lange maar mooie dag kan de TDV jeugd met een goed gevoel terugkijken op een geslaagd toernooi. Dankzij Ashley, Martijn en Robbie is er vandaag  bewezen dat er veel talent is in Tilburg. Gefeliciteerd Ashley, Martijn en Robbie met jullie prestatie!