Benito v/d Pas geplaatst voor PDC EK

Benito van de Pas6 300x200Het deelnemersveld voor het European Championship, dat van 30 oktober tot en met 1 november gespeeld zal worden in Hasselt, is bekend. De top 16 van de Order of Merit na de European Darts Grand Prix zal aangevuld worden met de acht spelers die het hoogst staan op de Pro Tour Order of Merit en de zeven spelers van het Europese vasteland die het hoogst staan op de Order of Merit, die nog niet geplaatst zijn. Tevens mag de winnaar van het Scandinavische kwalificatietoernooi, Magnus Caris, meedoen. Er zullen acht Nederlanders strijden om deze titel: Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Raymond van Barneveld, Christian Kist, Dirk van Duijvenbode en Jeffrey de Zwaan. Kim Huybrechts is de enige speler uit België, die een gooi zal doen naar de titel.

Benito proficiat, veel succes en geniet ervan!

Titelverdediger Michael van Gerwen is als eerste geplaatst. De top 16 wordt verder aangevuld door Gary Anderson, Phil Taylor, Peter Wright, Robert Thornton, Adrian Lewis, James Wade, Ian White, Michael Smith, Kim Huybrechts, Terry Jenkins, Simon Whitlock, Brendan Dolan, Mervyn King, Dave Chisnall, Vincent van der Voort.

De acht spelers die zich via de Pro Tour Order of Merit wisten te plaatsen zijn: Jelle Klaasen, Justin Pipe, Mensur Suljovic, Benito van de Pas, Stephen Bunting, Gerwyn Price, Alan Norris en John Henderson. De zeven spelers van het Europese vasteland die zich via de Pro Tour Order of Merit plaatsten zijn: Raymond van Barneveld, Christian Kist, Rowby-John Rodriguez, Cristo Reyes, Max Hopp, Dirk van Duijvenbode en Jeffrey de Zwaan.

Bron: http://www.dartfreakz.nl/blog/pdc2/acht-nederlanders-en-een-belg-naar-het-european-championship/