Aileen de Graaf zonder moeite ronde verder, Wouter Vaes uitgeschakeld

Foto: Evert Zomer

Aileen de Graaf heeft zich zaterdagavond zonder veel moeite geplaatst voor de kwartfinale van de Lakeside 2017 in het Engelse Frimley Green. De 26-jarige Nederlandse wist, zonder echt goed te gooien, met 2-0 te winnen van Rachel Brooks uit Engeland. Wouter Vaes wist tijdens zijn debuut op het mooie Lakeside podium niet te stunten tegen de routinier Darryl Fitton. De 25-jarige Limburger verloor kansloos met 3-0.
Aileen de Graaf had in de eerste set moeite met het vinden van de dubbels, maar kwam niet in gevaar. Scorend was ze vele malen sterker dan haar tegenstandster en wist ze eenmaal de maximale score van 180 te gooien. Na de pauze liet ze onder meer door een 116-finish zien dat zij overduidelijk de betere van de twee was. In de kwartfinale staat de Graaf tegenover tienvoudig Lakeside winnares Trina Gulliver. Vorig jaar troffen ze elkaar in de halve finale. Toen was de Engelse het sterkst.
Glen Durrant, die door de bookmakers als toernooi favoriet wordt gezien, wist vandaag de openingspartij van het toernooi te winnen. De Brit versloeg Nick Kenny uit Wales met 3-1.
Morgen komt Willem Mandigers namens Nederland in actie. In het dames toernooi mag de uit Zoetermeer afkomstige Sharon Prins aantreden tegen de Engelse Lisa Ashton.
De NDB is aanwezig in Frimley Green om de Nederlandse deelnemers te begeleiden en hun verrichtingen te volgen. Alle informatie over de Lakeside 2017, zoals uitslagen, speelschema en uitzendtijden staan op de volgende toernooipagina

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/lakeside/item/2527-aileen-de-graaf-zonder-moeite-ronde-verder-wouter-vaes-uitgeschakeld