Acht nieuwe selectiespelers in de maak!

Acht nieuwe selectiespelers in de maak!

Vandaag wordt in sporthal Corlaer bepaald welke spelers de Nederlandse selecties van de heren, dames en jeugd compleet maken. In de ochtend stonden de individuele play-offs van de SuperLeague en de LaCo op het programma. In de middag wordt het grote kwalificatietoernooi gespeeld.
Gijsbert van Malsen kwam als sterkste uit de bus tijdens de jeugd LaCo play-offs. In de finalepartij was de darter van de FDB te sterk voor de pas 13-jarige aspirant Ricardo van der Vloed (RDO). Het was een prachtige wedstrijd waarbij de jonge Ricardo knap in de buurt bleef en zelfs een wedstrijdpijl voor de bull kreeg. Deze ging rakelings mis waarna Gijsbert de partij koelbloedig afmaakte.
Bij de senioren plaatste Kelly Streef (RDB), vorig jaar ook selectielid, zich via de LaCo voor de selectie. In een echte nagelbijter versloeg ze Femke Herms (FDB) die ook genoeg kansen kreeg om de wedstrijd te winnen. Martijn Kleermaker en Toon Greebe wisten zich voor de selectie te plaatsen via de SuperLeague playoffs. Martijn won in de beslissende wedstrijd van Jimmy Hendriks met 5-3 en Toon versloeg Davy van der Zande met 5-0.
Momenteel is het kwalificatietoernooi voor de selectie in volle gang. Voor dit toernooi hebben alle lidorganisaties de kans gekregen om eigen spelers af te vaardigen. De beste twee heren en beste twee dames plaatsen zich uiteindelijk voor de selectie. De stand van zaken vindt u in de sheets hieronder:
Heren
Dames

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2302-acht-nieuwe-selectiespelers