Aantal inschrijvingen HAL Open Darts en HAL Masters 2017 voorbij de 200

Aantal inschrijvingen HAL Open Darts en HAL Masters 2017 voorbij de 200

De teller met het aantal inschrijvingen voor HAL Open Darts en HAL Masters 2017 in Evenementenhal Venray is de 200 gepasseerd. Onder de nieuwe deelnemers zijn drievoudig wereldkampioen Martin Adams en dartsicoon Co Stompé. De vierde editie van HAL Open Darts en HAL Masters vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 maart. De inschrijving sluit over een maand. Inschrijven kan namelijk tot vrijdag 10 maart via www.halopendarts.nl. Meedoen kan alleen op basis van voorinschrijving.

Met de komst van Martin Adams naar Venray is hij meteen één van de titelkandidaten. De Engelsman won de eerste twee edities. Vorig jaar ging de eerste prijs naar Darius Labanauskas. Ook Ross Montgomery is van de partij in Venray. Deze Schotse darter stond vorige week nog in de finale van BAUHAUS Dutch Open Darts. Hij verloor van Mark McGeeney, maar Montgomery lijkt in vorm te zijn voor HAL Open Darts en HAL Masters.

Het toernooi kan ook rekenen op veel belangstelling uit het buitenland. Het deelnemersveld bestaat momenteel uit darters uit 14 verschillende landen, waaronder Rusland, Wales, Denemarken, Verenigde Staten en Schotland. Daarnaast stromen steeds meer aanmeldingen binnen voor de jeugdcategorieën. Om deel te nemen aan HAL Open Darts en HAL Masters hoeft men geen lid te zijn van de NDB of een andere dartsorganisatie of vereniging. Iedereen die gerechtigd is om Winmau World Masters, Lakeside en Finder Darts Masters te gooien, mag deelnemen aan dit dartsevenement. Dit betekent dat iedereen die geen lid is van PDC of PDPA zich mag inschrijven.

Categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles

Op beide dagen wordt er gespeeld in de categorieën heren, dames, jongens en meisjes singles (deelname vanaf 8 jaar). Het inschrijfgeld voor heren en dames is 20 euro per dag en voor de jeugd (8 tot 18 jaar) 10 euro per dag. De deuren gaan tijdens komende editie al om 9.00 uur open, zodat iedereen genoeg tijd heeft om zijn/haar spelerskaart af te halen en in te gooien. Het toernooi begint op zaterdag en zondag om 10.00 uur. De finales staan tussen 16.00 en 19.00 uur gepland. HAL Open Darts vindt plaats op zaterdag 18 maart, HAL Masters is op zondag 19 maart 2017. In totaal wordt er ruim 13.750 euro aan prijzengeld verdeeld.

Startbewijzen verdienen

Beide toernooien tellen mee voor de BDO ranking, de Finder Darts Masters ranking en WDF jeugdranking. Daarnaast verdienen de HAL Masters kampioenen (heren, dames en jongens) een startbewijs voor de Finder Darts Masters 2017, Winmau World Masters 2017 en Lakeside Playoffs. De HAL Open Darts kampioenen (heren en dames) verdienen een startbewijs voor Winmau Wolrd Masters 2017 en Lakeside Playoffs.

HAL Open Darts en HAL Masters vinden plaats in Evenementenhal Venray, De Voorde 30, 5807 EZ Venray. Meer informatie over de locatie: www.evenementenhal.nl/venray.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/item/2573-aantal-inschrijvingen-hal-open-darts-en-hal-masters-2017-voorbij-de-200