Aankondiging NK Darts 2016!

Foto: NDBdarts

Het weekend van 17 en 18 december zal in het teken staan van het belangrijkste dartstoernooi op nationaal niveau, de Nederlandse Kampioenschappen Darts in sporthal de Corlaer te Nijkerk! Vele Nederlandse toppers zullen aan de oche verschijnen om te strijden voor de prestigieuze titel: Kampioen van Nederland! Net als vorig jaar staan er dit jaar toernooien op het programma in meerdere disciplines. Op zaterdag worden de Nederlandse kampioenschappen koppel gespeeld in de categorieën heren, dames en jeugd (1 categorie). Daarnaast wordt op zaterdag het NK voor mindervaliden georganiseerd.

NK voor mindervalide darters
Op zaterdag 17 december zal het tweede officiële toernooi van de NDB ranking voor mindervaliden gespeeld worden. Dit toernooi is alleen toegankelijk voor spelers met een lichamelijke beperking die vallen onder de voorschriften van het WDDA reglement. Net als tijdens het eerste toernooi in Deventer kunnen er punten verdiend worden voor de NDB Ranking die op dit moment wordt aangevoerd door de verdedigend kampioen Arie van der Rassel.
Voor alle overige mindervalide darters wordt er een apart toernooi georganiseerd, namelijk het NK Darts voor ‘specials’. Je kunt hier aan meedoen als je een verstandelijke beperking hebt, maar bijvoorbeeld ook als je een visuele beperking hebt of net niet voldoet aan de WDDA reglementen. Als je twijfelt, neem dan contact op met de NDB via info [AT] ndbdarts [DOT] nl.   

NK Koppels
Op zaterdag 17 december staat tevens het NK voor koppels op het programma met een prijzenpot van ruim €2.000,-. Er wordt een herenkoppel- (vanaf 18 jaar), dameskoppel- (vanaf 18 jaar) en jeugdkoppeltoernooi (onder 18, één open categorie) gespeeld. Vorig jaar wonnen Frans Harmsen & Wesley Harms, Sharon Prins & Aileen de Graaf en Gijsbert van Malsen & Job ten Heuvel. Wil jij meedoen en kans maken op een mooi geldbedrag en een prachtige beker? Schrijf je dan z.s.m. in!

NK Singles
Op zondag 18 december staat het NK singles op het programma. Er worden zes verschillende toernooien gehouden die allen meetellen voor de NDB ranking, namelijk een heren A-, heren B-, dames-, junioren-, meisjes- en aspirantentoernooi. Met uitzondering van het Heren B toernooi, is het singletoernooi alleen open voor leden van de NDB. De winnaars van de singletoernooien plaatsen zich voor de Winmau World Masters van 2017 (m.u.v. de heren B en aspiranten). Naast deze mooie titel wordt er gespeeld om een prijzenpot van ruim €4.000,- en zijn er prachtige bekers te winnen.

Tijden & Inschrijving
De toernooien zullen op zaterdag rond het middaguur aanvangen. De precieze tijden zijn afhankelijk van het aantal spelers dat zich inschrijft. De inschrijving voor het NK mindervaliden en NK jeugdkoppels is gratis. Dames- en herenkoppels betalen €10,- per koppel. Vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor de koppeltoernooi en de mindervalide toernooien door een e-mail te sturen naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl met daarin de namen (voor- en achternaam) en geboortedata van de spelers. Graag ook een e-mailadres en duidelijk de categorie aangeven waarin u wenst deel te nemen.

Op zondag 18 december kunt u zich alleen inschrijven op de ochtend zelf, zoals op de NDB rankings altijd het geval is. Jeugd schrijft zich dus in voor 11.00 uur en senioren voor 12.30 uur. Inschrijven voor de jeugd is geheel gratis en senioren dienen te kiezen voor categorie Heren A (€10,-), Heren B (€5,-) of Dames (€10,-).

Let op: Voor deelname aan het NK koppels en NK singles dien je de Nederlandse nationaliteit te bezitten en lid te zijn van een bij de NDB aangesloten lidorganisatie. Een uitzondering is het Heren B single toernooi.

Wij gaan er een geweldig weekend van maken en hopen vele deelnemers te mogen begroeten in Nijkerk!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-ranking/item/2485-aankondiging-nk-darts-2016