TDV Selectieteams

Na tientallen jaren als captain in de MeijerijCup en Brabantcup is sinds seizoen 2024/2025 Remco Hopmans volledig zijn eigen gaan concentreren op het selectiecoördinatorschap. Dat wil zeggen dat Remco verantwoordelijk is voor de selectieteams. Bestaande uit 3 teams met heren en dames.

  • Een LaCo herenteam (landelijke competitie). Captain: Roy Netten.
  • Een BrabantCup. Captain: Juri Norbart.
  • Een MeijerijCup. Captain: Martin van Antwerpen.

De spelers, de captains, Remco en met ondersteuning vanuit het bestuur proberen ze er allemaal een prachtig seizoen van te maken. Ook daarbij hoort wat nieuws. Een verslag waarbij jullie kunnen lezen hoe ze het doen en wat het allemaal inhoud. Je kan het allemaal terug lezen via de TDV site of Facebook. Op Facebook zullen de verslagen staan van de Captains. Op de TDV site zullen de verslagen staan van Remco, als hij bij een selectieteam is geweest om te kijken en te helpen waar nodig.

De selectieteams hebben ook een eigen site waar je op kan kijken voor meer informatie.
Voor de LaCo: NDBdarts
en voor BrabantCup en MeijerijCup: Sdobdarts.
Remco is afgelopen zaterdag gaan kijken bij de thuisbasis van selectieteam LaCo: Café de Salamander in Dongen. 
Zie hier onder zijn verslag:


De eerste wedstrijd van de Laco stond op het programma tegen DOT (Emmen).
Die werden vorig jaar in de poule nog knap 2e. Maar bij binnenkomst kwamen we er achter dat het een nieuw team was met allemaal andere spelers.
 
  • We beginnen in de Laco altijd met 9 Singles. Dit omdat hier alleen maar mannen in meespelen en niet gemengd is zoals bij de BrabantCup en MeijerijCup.
Hier wordt nog iets speciaals gedaan wat niet in de normale competitie gebeurt. Bij een gelijkstand word er de laatste leg gebulled om wie er mag beginnen.
 
In de 1e ronde starten:
Mark van Vliet: Gooide de eerste leg nog netjes en snel uit, maar kon na de 1-0 niet veel triples raken en verliest helaas met 1-3.
William van Dun: Gooide de eerste 2 legs heel strak en steady. Maar na de 1-1 kon William de dubbels moeilijk raken. Hier had de tegenstander ook last van. En na een 2-2 stand gooide William een nette 14 darter om de wedstrijd te winnen. Zodoende wint hij met 3-2.
Dennis van Strien: Had niet veel problemen met zijn tegenstander en wint eenvoudig en snel met 3-0.
 
In de 2e ronde starten:
Randy Biemans: Randy gooit een goede strakke pot. Maar had ook een goede tegenstander die niet snel losliet. Randy gooit in zijn partij nog een 180. En wederom moest er gebulled worden en in de laatste leg gooit Randy 74 finish om te winnen. 3-2 winst.
John Wanders: John begon goed aan de partij maar was wel zenuwachtig. Bij een 1-0 voor te staan mist de tegenstander een 143 finish op dubbel 16 en gooide daarna John 138 uit. En de laatste leg was de tegenstander het kwijt. 3-0 winst.
Jeffrey Sparidaans: Voor vele heeft deze speler geen introductie nodig. PDC-speler Jeffrey had niet veel problemen met zijn tegenstander, gooide 2×180 en wint met 3-0.
 
In de 3e ronde starten:
Mark van Uden: Mark stond heel de wedstrijd lekker te gooien. Mist 3 keer een 100+ finish en tegenstander komt ook nog eens op een 2-2 stand. Maar uiteindelijk gooit Mark hem uit. 3-2 winst.
Djowy Verhagen: Djowy was best zenuwachtig, maar komt uiteindelijk op een 2-2 stand en waar Djowy hem nog wegzette in de laatste leg gooide de tegenstander hem helaas uit. 2-3 verlies.
Rens Heijmans: Ook Rens gaf aan dat hij zenuwachtig was, maar dit nam niet weg dat zijn dubbels goed liepen en een redelijk makkelijke winst opleverde. 3-0 winst.
 
Na de singles stond de stand op 7-2 voor de TDV.

  • Na de singles staan de koppels 501 best of 5 op het programma. Maar omdat we met 9 spelers zijn kan er een speler niet gooien, maar die speler die dan niet gooit mag dan de laatste wedstrijd spelen en dat is de captainsgame.
De koppels worden op 2 borden afgespeeld. 
 
In de 1e ronde koppels starten:
William van Dun en Mark van Vliet: Waarbij Mark zijn single nog verliest. Maakte hij dit goed in de koppels. Bij een 1-0 stand gooit de tegenstander een nette 160 finish maar bij 2-2 gooit Mark de dubbel uit en wint dit koppel met 3-2.
Dennis Van Strien en John Wanders: Dit was een makkelijke wedstrijd zonder veel problemen en word ook gewonnen met 3-0.
 
In de 2e ronde koppels starten:
Mark van Uden en Rens Heijmans: In deze partij was het ook redelijk eenrichtings verkeer bij TDV. Mark gooit hier een 180. Laten de tegenstand nog terugkomen tot 2-1 maar Mark gooit daarna de wedstrijd in het slot. 3-1 winst.
Randy Biemans en Djowy Verhagen: Hier gingen de scores gelijk met elkaar op. Alleen was de dubbel bij de tegenstander net 3 pijltjes eerder gegooid. 1-3 verlies.
 
Dus na de koppels was de winst voor de overall partij al binnen want het was 10-3.
Voor de allereerste keer heel netjes natuurlijk maar alle punten tellen. Dus ze wilden nog graag een paar extra binnen halen.

  • Nu gaan we over naar de trio partijen: Dit zijn 3 tegen 3 partijen die bestaan uit 1001 best of 3. Ook iets wat niet je heel vaak ziet. Maar wel heel leuk om naar te kijken. Hier worden alle drie de partijen afgewerkt op 1 bord.
 
1e trio die starten:
Jeffrey Sparidaans, William van Dun en Dennis van Strien:
Dit was een zeer eenzijdige partij waarbij de tegen heel ver achterbleef bij de TDV. Dennis van Strien gooit hier een 180. Dus een simpele 2-0 winst.
 
2e trio die starten:
Randy Biemans, John Wanders en Mark van Uden: Ook hier was het duidelijk dat het kruit was verschoten bij de tegenstander en werken deze 3 heren de partij snel en efficiënt af. 2-0 winst.
 
3e trio die starten:
Mark van Vliet, Djowy Verhagen en Rens Heijmans: Deze partij was nog wel spannend van beide partijen maar bij de 1-1 stand gooit de TDV gelukkig uit en winnen ze met 2-1.
 
Na de trio’s staat de stand op 13-3 en volgt als laatste de captains game die word gespeeld in een 501 bo7 en mag Jeffrey Sparidaans die gooien:
 
Jeffrey mist de eerste leg een 121 op de Bull en mist 9 pijlen op de dubbel waardoor de tegenstander uitgooit op dubbel 6. Op een of andere manier werd Jeffrey getriggered en begon het gaspedaal in te drukken. Hij gooit de 2de leg 121 wel uit op de Bull en gooit in de partij nog een 180. Bij een 3-1 stand gooit Jeffrey een 2de 121 finish uit met triple 20, triple 15, dubbel 8. En wint dan uiteindelijk met 4-1.

 
De wedstrijd is gespeeld en TDV LaCo wint hun eerste wedstrijd met 14-3!!!!

 
Beter hadden we niet kunnen beginnen. Captain Roy was zeer tevreden en blij met deze uitslag.
Volgende wedstrijd is uit naar BDC (Berlicum). Hopelijk met wederom een mooie uitslag.