40 dagen tot aan het EK

40 dagen tot aan het EK

Over 40 dagen staat het de WDF Europe Cup Darts 2016 voor de deur. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is van 20 tot en met 24 september gastheer van de titelstrijd, georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de World Darts Federation. Het Noord-Hollandse hotel is in de dartswereld al bekend als locatie van de Finder Darts Masters. Vijf dagen lang staat darts in de spotlights en zullen er vele bekende dartsnamen zoals Glen Durrant, Scott Mitchell, Wesley Harms, Richard Veenstra en Trina Gulliver deelnemen aan dit internationale toptoernooi.
In totaal zullen 32 landen deelnemen aan het EK in Nederland. Bekende dartsnaties zoals Engeland, Schotland en Wales zijn uiteraard van de partij. Maar ook de darters uit bijvoorbeeld Gibraltar en Litouwen zullen hun opwachting maken net als onze ooster- en zuiderburen. Al deze landen zullen een gooi doen naar de felbegeerde Europese titel. De volgende landen zullen deelnemen aan het EK Darts: België, Catalonië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Isle of Man, Italy, Jersey, Litouwen, Letland, Luxemburg, Malta, Nederland, Noord-Ierland, Noorwegen, Polen, Republiek Ierland, Roemenië, Schotland, Servië, Zweden, Zwitserland, Turkije, en Wales. 
De namen van de darters die Nederland gaan vertegenwoordigen zijn inmiddels bekend gemaakt door de damesbondscoach Karin ten Kate en herenbondscoach John Lokken. Het dameskwartet bestaat uit Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Anca Zijlstra en Sharon Prins. Wesley Harms, Jeffrey Sparidaans, Gino Vos en Richard Veenstra zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen. Zowel de heren als de dames spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi.

Het Europese kampioenschap darts belooft een spektakel te worden met fantastische wedstrijden en biedt de dartsfans een unieke kans om het Nederlands team te zien strijden tegen andere Europese toppers. De laatste keer dat het Europese kampioenschap darts op vaderlandse bodem werd gespeeld was in 2000. Het evenement kent een prachtige historie. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het singlestoernooi, maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars. Co Stompé (1998) en Raymond van Barneveld (2004) schreven elk éénmaal de eindzege op hun naam. Zowel de heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup driemaal overall kampioen geworden.

Tickets:
Wil jij erbij zijn? Dat kan! Klik hier om direct naar de webshop te gaan en kaartjes te bestellen.
Finder Darts Master Qualifier:
Van al die mooie wedstrijden zelf zin gekregen om te darten? Doe dan mee op zondag 25 september aan de Finder Darts Masters Qualifier in Hotel Zuiderduin. Door deel te nemen maak jij kans om je te plaatsen voor het enige major televisietoernooi van Nederland! Wie weet sta jij straks op het mooie podium voor honderden juichende dartsfans en live op televisie je pijlen te gooien. Meer informatie en je direct inschrijven kan door hier te klikken.  
Social Media
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste EK nieuws of mooie prijzen winnen zoals bijvoorbeeld een gesigneerd dartsbord of een Oranje EK Surround like en volg ons dan op Facebook en Twitter. We gaan er meerdere verloten! 
Alle informatie over het EK is te vinden op de website van het evenement. Klik hier om deze website te bezoeken. 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2339-40-dagen-tot-aan-het-ek