4 Nations 2017: de teams!

Foto: Evert Zomer

Op 25 en 26 maart zal in België de tweede editie van het ‘4 Nations Tournament’ plaatsvinden. Tijdens dit toernooi zullen de nationale teams van Duitsland, Luxemburg, België en Nederland in actie komen. Zij gaan strijden om de overall titel op zaterdag en individuele singletitels op zondag. Er komen namens Nederland in totaal 8 heren, 4 dames, 4 jongens en 2 meisjes in actie die ieder spelen voor de prijzen binnen hun eigen categorie.

Na overleg binnen de Technische Staf hebben de bondscoaches de volgende teams samengesteld:

Heren (coach John Lokken): Danny Noppert, Toon Greebe, Chris Landman,  Martijn Kleermaker, Richard Huizinga, Hendrik Tooren, Danny Blom en Maikel Verberk.

Dames (coach Karin ten Kate): Vanessa Zuidema, Kelly streef, Anneke Kuijten en Anca Zijlstra.

Jongens (coach Dick Bontekoe): Wessel Nijman*, Wesley Hurrebrink, Marvin van Velzen en Gijsbert van Malsen.
* Wessel Nijman is vanwege zijn goede prestaties en huidige notering op de NDB Ranking door de Technische Staf toegevoegd aan de Nederlandse selectie.

Meisjes (coach Dick Bontekoe): Lerena Rietbergen* en Veerle Hamelink.
* Lerena Rietbergen is vanwege haar goede prestaties en huidige notering op de NDB Ranking door de Technische Staf toegevoegd aan de Nederlandse selectie.

Uiteraard wordt bij het samenstellen van de teams gekeken naar de huidige vorm en nationale/internationale prestaties. Ook wordt er conform het beleid van de NDB naar gestreefd spelers minimaal één keer per seizoen in actie te laten komen. Dit is uiteraard van invloed geweest op de gemaakte keuzes. Zo zijn een aantal spelers die in de afgelopen periode veel namens Nederland uit zijn gekomen dit keer niet geselecteerd. Uiteraard gaan we de spelers in aanloop naar het toernooi aan iedereen voorstellen!

Het ‘4 Nations Tournament’ is vorig jaar geïntroduceerd wegens het wegvallen van de ‘Springcup’ in 2012. In de tussentijd stonden de ‘Lorna Croft Friendship Cup’ en de ‘Challenge of the Lowlands’ wel standaard op het programma. Deze toernooien bestaan inmiddels niet meer en hebben ruimte gemaakt voor dit nieuwe evenement, met naast België, Duitsland en Nederland dus ook Luxemburg als vierde deelnemende land.

Klik op onderstaande links voor de uitslagen en sfeerverslagen van de voor Nederland zeer succesvolle vorige editie.  

4 Nations groot succes
4 Nations Individueel

Meer informatie over dit toernooi, zoals de locatie en het exacte speelschema, volgt spoedig!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/2563-4-nations-2017-de-teams