Wie promoveert en wie degradeert?


Wie zijn er gepromoveerd 
en wie zijn er gedegradeerd?

Op 1 juni hebben bij Café Bet Kolen de promotie en degradatie wedstrijden plaats gevonden.

1e divisie Eredivisie.

Vanuit de eredivisie is als nummer 13 No Trippels gedegradeerd. Nummer 14 De Koopman heeft de competitie niet afgemaakt.

De nummers 11 en 12 (D’n Brands en Xtreme Sport) hebben samen met de nummers 2 uit de eerste divisie (Babbus 1 en Dikverdiend) op deze dag uitgemaakt wie er volgend jaar in de eredivisie uit komen. Zij hebben een halve competitie afgewerkt, waarbij de nummer 1 en 2 volgend jaar in de eredivisie spelen. De nummers 3 en 4 zijn reserve om eventueel aan te kunnen vullen, wanneer teams uit de eredivisie zich komend jaar niet inschrijven. De eindstand:

  1. Dikverdiend
  2. Babbus 1
  3. Xtreme Sport
  4. D’n Brands (afgemeld)

Gedegradeerd vanuit de eredivisie naar 1e divisie: No Trippels, Xtreme Sport en D’n Brands.

Gepromoveerd vanuit 1e divisie naar eredivisie: De Broertjes en KNV (kampioenen), Dikverdiend en Babbus 1 via play offs.

1e divisie 2e divisie.

Ook bij de overgang tussen de eerste en tweede divisie vinden play off wedstrijden plaats tussen de nummers 11 en 12 van de eerste divisie en de nummers 2 uit de tweede divisie. De nummers 13 en 14 uit de eerste divisie degraderen en daar voor promoveren de kampioenen uit de tweede divisie.

Gasthuis 1 en Vandepiphuis zijn respectievelijk 13 en 14 in poule 1a geworden, waarbij in poule 1b Het Vervolg en Bet Kolen Flights de competitie niet hebben afgemaakt.

Voor de play off wedstrijden zijn de Superrockets, Black bulls, Saints, Maeskantje, TDT 4Friends en Break a leg naar Bet Kolen gekomen. Goodfellows en Harmen siezen waren niet in de gelegenheid om aan deze wedstrijden mee te doen. In twee halve competities werd bepaald wie als nummer 1 en 2 van deze poules volgend jaar mag uitkomen in de eerste divisie. Omdat vanuit de eredivisie één team voortijdig is gestopt speelt de beste nummer drie van de play off wedstrijden volgend jaar ook in de eerste divisie. Maeskantje was de meest gelukkige in deze wedstrijd en won de beslissende partij van de Superrockets.

De eindstand:

  1. Black Bulls en Break a leg
  2. Saints en TDT 4Friends
  3. Maeskantje
  4. Superrockets
  5. Goodfellows en Harmen siezen

Gedegradeerd vanuit de 1e naar de 2e divisie: Gasthuis 1, Vandepiphuis, Superrockets en Goodfellows.

Gepromoveerd van de 2e divisie naar de 1e divisie: De Mafketels/4Friends, Triple K, The Dartfellas en De Koompan 2.99,99 (kampioenen), en via de play offs Break a leg, Black Bulls en TDT 4Friends.

2e divisie 3e divisie.

Vanuit de tweede divisie degraderen de nummers 13 en 14 naar de derde divisie en vanuit de derde divisie promoveren de nummers 1 en 2 automatisch naar de tweede divisie.

In de tweede divisie hebben Koopman 4 en Vrijbuiter de competitie niet afgemaakt.

Gedegradeerd vanuit de 2e naar de 3e divisie: Bij ons, Huibies United, De Bikkels, Hocus Pocus, Hoezoow en Curse.

Gepromoveerd van de 3e naar de 2e divisie: Salamander, Xtreme Sport 2, Twenty SX en BK South Darts (kampioenen) en als nummer twee Vogelprikkers, Volgens mij nie, Just for fun, Puddings.

3e divisie 4e divisie.

De derde divisie bestond dit jaar uit 3 poules met 13 teams en 1 poule van 14 teams. De nummers 13 en 14 degraderen naar de vierde divisie. Hiervoor komen de kampioenen vanuit de vierde divisie voor terug. Normaal gesproken zouden de nummers twee uit de vierde divisie play off wedstrijden spelen om een volgorde te bepalen wie als eerste promoveert naar de derde divisie (mits er teams uit hogere divisies niet inschrijven en of de competitie niet afgemaakt hebben). Aangezien er vier teams uit de hogere divisie de competitie niet hebben afgemaakt promoveren de nummers twee automatisch.

Bekaant derde divisie en Xtreme Sport 3 vierde divisie hebben de competitie niet afgemaakt.

Gedrageerd vanuit de 3e divisie naar de 4e divisie: Lambiek28, Slagzinflyers 3, GGG en Jackson 9

Gepromoveerd vanuit de 4e divisie naar de 3e divisie: DC Den Bastieken, Dongeweijk 1, TZN en Kaasmandje (kampioenen) en als nummer 2 Woudgalm 2, De Roemer of niet, TSV Noad, Van ’t Padje.

​