Wedstrijdverslag MC Geel: D.D.C. – T.D.V.

Wedstrijdverslag Meierij cup poule B
Speelronde 1: 20 september 2014: D.D.C. – T.D.V.Geel

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen beginnen we met een uitwedstrijd enwel tegen onze buren uit Dongen, afgelopen jaar stonden zij ook bij ons in de poule en werd het een 17-10 overwinning voor TDV, eens kijken hoeveel punten we deze keer mee naar Tilburg kunnen nemen.

Singlepartijen ronde 1.
– Joop behaalt een makkelijke overwinning (3-0), niet in topvorm maar was ook niet nodig.
– Theo speelt een goede gelijk opgaande partij, heeft moeite met de dubbel. Een 5e leg moet hier de beslissing brengen. Een goede leg met een 16-finish brengt hem de winst. (3-2)
– Netje start goed, moet het in de 3e leg afmaken maar vergeet de dubbel te gooien. In de 4e leg is ze weer bij de les en haalt ze alsnog de overwinning binnen. (3-1)
Stand na de 1e ronde, singlepartijen 0-3 voor TDV-Geel

Singelpartijen ronde 2.
– Leon speelt zijn eerste partij bij de meierij, heeft wat opstart problemen maar gaat in de 3e leg los en met een prima 117-finish pakt hij de partij. (3-0)
– Bart start goed maar op de dubbel heeft hij teveel moeite om het af te maken. Na een slechte 3e leg pakt hij in de 4e leg met een 86-finish als nog de winst. (3-1)
– Bianca start sterk, neem al snel een voorsprong en geeft deze niet meer uit handen. (3-0)
Stand na de 2e ronde, singlepartijen 0-6 voor TDV-Geel

Singelpartijen ronde 3.
– Ramon speelt een prima partij, een 100-finish voor DDC en een 108-finish voor Ramon brengt de tussenstand op 1-2 en helaas moet hij het in de 4e leg afleggen tegen een prima leg van zijn tegenstander. (1-3)
– Michael komt snel voor, kan met 2-0 voorkomen maar krijgt een 115-finish om de oren. Via een 2-2 tussenstand gaat het in de beslissende 5e leg om de dubbel en Michael pakt deze leg met een 20-finish. (3-2)
– Leoni, krijgt in de 1e leg kansen op de dubbel, pakt deze niet en loopt dan achter de feiten aan. Helaas (0-3)
Stand na de 3e ronde, singlepartijen 2-7 voor TDV-Geel

Singlepartijen ronde 4.
– Koen speelt een prima wedstrijd, staat al snel op voorsprong en met een 118-finish pakt hij de partij. (3-0)
– Ruud heeft het lastig en moet elke keer vanuit een achterstand terugkomen. Ook hier moet een 5e de beslissing gaan brengen en Ruud trekt hierbij helaas aan het kortste eind. (2-3)
– Femke heeft moeite met de 1e leg maar zodra deze binnen is loopt ze in sneltreinvaart weg en pakt de winst. (3-1)
Stand na de 4e ronde, singlepartijen 3-9 voor TDV-Geel

Koppelpartijen ronde 5.
– Joop en Theo spelen een prima koppel een 100-finish van Joop brengt de tussenstand op 2-0 en zij komen daarna niet meer in de problemen en pakken dan ook verdient de overwinning.
– Leon en Bart spelen ook een prima koppel, ook hier brengt een 100-finish van Leon de tussenstand op 2-0 en ze komen verder ook niet meer in de problemen. (3-0)
– Netje en Bianca komen in hun koppel ook niet in de problemen en pakken dan ook verdiend de winst. (3-0)
Stand na de 5e ronde, koppelpartijen 3-12 voor TDV-Geel

Koppelpartijen ronde 6.
– Ramon en Ruud lopen de gehele partij achter de feiten aan en deze partij gaat dan ook terecht naar DDC. (0-3)
– Michael en Koen spelen de wedstrijd van de dag, wat een mooie gelijk opgaande partij met hoge scores en prima finishwerk van beide teams. Na een 180 voor DDC in de 1e leg brengt een 135-finish van Koen de stand weer in evenwicht, via een 180 van Michael en een tops-finish word het 2-1. Een prima 88-finish van Koen brengt de winst (3-1)
– Karin en Femke komen met moeite op een 2-1 voorsprong en dan wil het niet meer zo vlotten zodat de overwinning helaas aan DDC gelaten moet worden. (2-3)
Stand na de 6e ronde, koppelpartijen 5-13 voor TDV-Geel

Mixkoppels en Herenkoppels ronde 7.
– Michael en Netje komen na een 1-0 voorsprong niet meer in hun ritme, DDC word sterker en haalt dan ook verdiend de partij en de overwinning binnen. (1-3)
– Leon en Bianca hebben een goed koppel tegen en ondanks dat ze met 0-1 achter komen blijven ze rustig en nadat Leon eindelijk zijn 1e 180 heeft gegooid maken ze de 2-1 en voordat DDC de kans krijgt pakken ze ook de partij. (3-1)
– Joop en Theo hebben ook in de extra herenkoppel geen moeite om de partij binnen te halen. (3-0)
Stand na de 7e ronde, Mixkoppels en extra herenkoppel 6-15 voor TDV-Geel

Mixkoppels en Herenkoppels ronde 8.
– Karin en Michael2 spelen een hele moeilijke, lastige, belabberde partij. Beide teams spelen een koppel meierij onwaardig maar er moet toch een winnaar komen. Dubbel 5 van Michael2 brengt uiteindelijk de winst. (3-2)
– Leoni en Koen komen niet in de problemen en spelen deze wedstrijd prima uit. (3-0)
– Bart en Ramon starten voortvarend en komen dan ook snel op een 2-1 voorsprong, ze maken het zich weer moeilijk door de 4e leg niet uit te gooien. Een prima 5e leg brengt onze jongens alsnog de winst. (3-2)
Stand na de 8e ronde, Mixkoppels en extra herenkoppel 6-18 voor TDV-Geel.

Teampartij Heren (1)
Joop, Theo, Leon en Bart starten voortvarend dankzij hoge scores in het begin van de partij hebben zij al snel een grote voorsprong, maar ja nu nog uitgooien!!! Uiteindelijk pakken onze jongens alsnog de winst. (6-19 TDV-Geel)

Teampartij Dames
Bianca, Netje, Femke en Leoni spelen een gelijk opgaande partij en dankzij een tussenspurt hebben onze dames al snel een voorsprong van rond de 300 punten. Ook hier is het grote probleem het gooien van de beslissende dubbel, terwijl onze dames blijven missen komt DDC terug, maar voordat ze uit kunnen pakt Bianca met dubbel 1 alsnog de partij. (6-20 TDV-Geel)

Teampartij Heren (2)
Ramon, Michael, Koen en Ruud spelen een goede partij en ook hier al snel een grote voorsprong. Dit keer hebben we iets minder moeite om de beslissende dubbel te raken, dubbel 2 brengt het laatste punt binnen. (6-21 TDV-Geel)

Einduitslag DDC (Dongen)–TDV-Geel: 6-21 voor TDV-Geel.

Uiteindelijk een prima overwinning en een goede start van het nieuwe seizoen. Het was een lange middag en het bleef nog lang onrustig (op een goede manier natuurlijk) bedankt voor jullie inzet en tot de volgende partij.

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen PDB-Sjaak op 11 Oktober 2014.

Eric Smits
Captain TDV-Geel