Wedstrijdverslag Finale BC P.D.B. T.D.V.

11.06.2016 Finale Brabantcup, Zwaantje Eindhoven

PDB (Beek en Donk) versus TDV Tilburg

Om 11.00 uur wordt er verzameld bij Betje Kolen, alwaar een bus klaar staat om gezamenlijk naar Eindhoven af te reizen. Een enkeling gaat met eigen vervoer i.v.m. andere verplichtingen later op de dag. Om 11.25 stappen we in en reizen we af naar Eindhoven. Gelijk wordt er al een “eigen CD” op gezet met allerlei feestmuziek, dus zit de feeststemming er al snel in.Lalalalalalalalalalala, gezellie…..lalala. Ook wordt er al snel extra bier besteld voor de terugweg… optimistisch of overtuigd van eigen kunnen? We zullen zien. Rondom Eindhoven staat er een file op de binnenring die we gelukkig snel kunnen ontwijken, en waardoor wij dus rond 12.00 uur arriveren bij het Zwaantje en dus genoeg tijd hebben om een degelijke warming up te kunnen doen, hoewel… het is al warm genoeg hier binnen…pfffff. Er hangt een gezonde spanning, en is er gelukkig nog niet echt zenuwen te bespeuren bij onze spelers/sters. Naast ons spelen PDB Miriam en WDC Weert de finale voor de Meijerijcup. (Weert helaas maar met 3 dames, dus die zullen flinke schade oplopen, jammer) Captain Put jat mijn pen en papier om het wedstrijdplan op papier te zetten, want hij heeft natuurlijk hier zelf niet aan gedacht…. typisch. Officieel speelt de TDV een uit-wedstrijd, maar er wordt afgesproken het schrijven samen te doen. Bijna kwart over 1 gaat de wedstrijd eindelijk beginnen.

Singels:

Bob v.d. Hout; start met goede scores, maar heeft in het begin een beetje moeite met de dubbels, maar hersteld dit op tijd en maakt zijn 2e punt met een finish van 100. Zijn 3e punt gooit hij heel netjes 85 met dubbele boule uit.
Carlo van Cleef; komt met 1-0 achter, maar maakt met een nette 116 finish 1-1 en wint uiteindelijk ruim met 1-3
Marilou Daamen; heeft goede scores maar kan dit helaas niet omzetten in een winst, ook omdat zij een goede tegenstandster heeft, en helaas verliest zij met 3-1.

Tussenstand 1-2 in ons voordeel. Goede start, belooft veel goeds.

Michael van Eijk; speelt een zeer solide partij en wint eenvoudig met 0-3.
Danny van Dongen; komt snel met 2-0 achter, komt dan toch goed terug in de partij, alleen kan hij dit helaas niet omzetten in legpunten, en verliest derhalve met 3-0.
Caroll Verkooijen; ondanks een 180 score komt ze telkens net iets te kort, en verliest derhalve met 3-0.

Tussenstand 3-3, het kan dus nog alle kanten op…

Jeroen Verhoeven; na een goede start wordt hij snel ingehaald, en komt snel met 2-0 achter, Jeroen hersteld dit door nog 2-1 te maken maar kan niet verhelpen dat hij uiteindelijk toch met 3-1 verliest.
Martin de Weijer; heeft goede scores, speelt een close partij en maakt het spannend, helaas net het laatste dubbeltje niet en verliest met 3-2
Marjolein Nooijens; is constant de betere speelster en wint verdiend en overtuigend met 0-3

Tussenstand: 5-4, nog redelijk in evenwicht, maar als het ff kan een tandje bijzetten….

Mark Schellekens; ondanks een 180 voor zijn tegenstander, komt Mark snel met 1-2 voor, met de stand van 2-2 mist Mark helaas zijn dubbel voor een 127 finish, en verliest onfortuinlijk met 3-2, echt jammer.
Remco Smulders; tegenstander start erg goed en maakt snel 2-0. Remco komt door goed spel sterk terug in de partij en maakt 2-2, maar helaas gaat de laatste leg toch naar de tegenstander, 3-2 verlies.
Lindy v. Gorp; lijkt een wat zenuwachtige start te maken, en verliest de partij met 3-1.
Tussenstand; 8-4, dit gaat niet de goede kant op, en zal er snel een herstel plaats moeten vinden.

Koppels:

Mark en Martin; beide heren spelen een solide partij en ook dankzij een 180 score van Martin wordt dit omgezet in een 1-3 winst.
Remco en Willem; erg spannende partij die 5 legs nodig heeft, helaas wederom de laatste voor de tegenstander, 3-2 verlies.
Marjolein en Lindy; spelen een hele strakke partij en winnen dit eenvoudig met 0-3.

Tussenstand: 9-6 we lopen iets in dus, doorgaan!!!!!

Carlo en Jeroen; hebben een goede start en komen snel met 0-2 voor, helaas komt de tegenstander ook steeds beter in de partij en helaas verliezen zij dit ook met 3-2
Michael en Bob; spelen ook een spannende partij, en wordt het 2-2, maar voor de 6e keer vandaag wordt een 2-2 stand door PDB in winst omgezet, het zit ons niet mee….@##@.
Marilou en Caroll; treffen een sterk koppel en kunnen helaas niet genoeg tegenstand bieden, verliezen derhalve met 3-1.

Tussenstand 12-6, op dit moment heeft PDB nog 2 punten nodig en TDV 8. Dit wordt erg zwaar, komaan TDV gas erop?!?!?!

Lindy en Carlo; spannende een gelijk op gaande pot en gelukkig trekken we deze keer wel aan het juiste eindje, 2-3 winst.
Marjolein en Bob; kunnen helaas niet de juiste dubbels vinden en verliezen met 3-1.
Op dit moment is de stand 13-7, en hoeft de PDB nog maar 1 punt te halen, de TDV moet alle resterende 7 partijen winnen….. wie durft er een weddenschap af te leggen….????
Martin en Mark; spelen een degelijke wedstrijd en winnen dit met 1-3.

Stand:13-8.

Caroll en Jeroen; hebben een goede start, komen snel met 0-2 voor, alleen de laatste dubbel vraagt wat geduld, gelukkig gooit Caroll de laatste dubbel 1. Stand 13-9
Marilou en Willem; hele spannende partij, met vele breaks en een mooie 155 finish van Willem. Gelukkig gooit Willem de laatste dubbel, dubbel 16, 2-3 winst. Stand 13-10
Remco en Danny; de heren spelen een overtuigende partij en zetten dit om in een 1-3 winst.

Tussenstand 13-11. Wow, zou het dan toch nog kunnen?moet het “weer” aankomen op de 4-tallen?!?! Lets hope so……..

Bob, Mark,Willem en Remco; nemen een ruime voorsprong, maar jonge jonge die laatste dubbel, gelukkig gooit Bob de dubbel 5 Stand 13-12, moet niet gekker worden……
Marilou, Caroll, Marjolein en Lindy; weten dat hun dames sterk zijn, maar vandaag kan alles, Marilou gooit 3x een 100 score, Lindy blijft constant 60+ gooien en Marjolein gooit gelukkig de laatst benodigde pijlen en maakt de 13-13, zal toch niet waar zijn….????
Het komt uiteindelijk toch nog aan op de 27 en laatste partij, hoezo spannend tot de laatste partij… pffffff, wij als supporters hebben inmiddels al enkele jaren van ons leven verloren, door constant met een hardslag van 230 toe te staan kijken, en ik kan u vertellen, tijdens deze laatste partij zal deze nogmaals doen stijgen….

Jeroen, Carlo, Danny en Michael; komen snel op een ruime achterstand, en wij zien het zwaar in op dit moment. PDB mist (vergeten te tellen) 9?12?15 wedstrijd pijlen???? Hebben 2 onfortuinlijke bouncers op dubbel 2, TDV sluipt stiekem dichterbij. Michael staat op 76 en zet hem weg op TOPS. PDB mist weer en Carlo komt aan het bord, gooit de eerste pijl boven het bord en de 2e heel boelkloedig TOPS.
WAT??? Nee, kan niet…. 13-7 achter en toch nog een 13-14 overwinning? Iedereen van de TDV gaat uit zijn plaat, Carlo wordt de hoogte in getild, en iedereen staat versteld van hetgeen zojuist gebeurd is, het leek wel een onwijs lange penalty-serie op een WK voetbal, waarbij de keeper die de laatste stopt door de uitzinnige spelers de hoogte in getild wordt…. WAT EEN GEKKENHUIS?!?!?!

Bij de stand van 13-7 dachten we nog dat het extra bestelde bier voor de terugweg als verdriet drankje gebruikt moest gaan worden, maar gelukkig is het toch nog een VREUGDEBIERTJE… wat zullen die smaken.

(Had ik nu toch maar die weddenschap aangegaan….@#@)

Onze aanwezige penningmeester besluit een zak consumptiebonnen te gaan halen, want dit moet toch gevierd worden.

De organisatie van de SDOB wil overgaan tot de prijsuitreikingen, maar het duurt even voordat de dolle meute van de TDV tot bedaren komt. Niemand kan het nog geloven, niemand had dit nog durven hopen, voorspellen…whatever. Een droom scenario voor ons, en wat een nachtmerrie voor de PDB, die vorig jaar ook al een 13-8 voorsprong hebben weggegeven naar ik later begrepen heb. De spelers van de PDB zitten her en der ontroostbaar op de grond of stoel, ik heb best medelij met hen…. Maar dan komt er weer een nieuwe lading bier voorbij en zit ik weer volledig in de feestsfeer.. tjongejonge, wat een idiote ontknoping.

Naast ons heeft PDB-Miriam wel de Meijerij titel behaald, maar hebben zij aan mij gevraagd dat het mede komt door het pechgeval waardoor WDC maar met 3 dames is kunnen verschijnen, en daar door onnodige punten heeft verpeelt.

PRIJSUITREIKING

Allereerst mag een vertegenwoordigster van de TDV 2 persoonlijke prijzen ophalen, namens Annette Wouters de prijs voor de meeste 180 scores, en namens Kim van de Hout voor de hoogste finish, 120.

Vervolgens worden de bekers voor de Meijerijcup uitgedeeld, en daarna voor ons de CUP MET DIE GROTE OREN….

Heel toepasselijk vindt ik zelf dat in deze beker een blauwe kleur verwerkt is, ik zou zeggen “clubkleur TDV blauw”, dus goed voorspeld door de SDOB…. Ahum..

Na rijkelijk wat drankjes achterover geslagen te hebben besluiten we om terug te gaan naar Tilburg. Een mooie sfeer in de bus, en met het zingen van “het is stil aan de overkant”wijzend naar de bus van de PDB gaan we op weg naar Betje Kolen, die ons feestelijk onthalen bij het arriveren.

Sponsors hebben er voor gezorgd dat wij ook daar nog wat extra drank ter beschikking hebben, en is het nog lang onrustig in de tent…. Fijn fisje nie????

We hebben vandaag laten zien dat de TDV pas verslagen is als je ook de laatste dubbel kunt uitgooien, maar vandaag deden we dat gelukkig zelf, nananana….

Namens de supporters danken wij de spelers voor hun uitzinnige prestatie, Willem als Captain en André en Juri als zijnde de Co-Captains uiteraard ook.

Ik denk dat ik namens hen ook weer de aanwezige supporters kan bedanken voor hun aanwezigheid en ondersteuning op deze dag en natuurlijk ook tijdens het hele seizoen.

 

Namens de TDV opgemaakt 11-06-2016

SUBporter, Willie (the Hawk) van Dijk.

 

brabantcup kampioen 15 16