Wedstrijdverslag BC: K.D.O. – T.D.V.

Brabant Cup 2014-2015.

Mag ik aan u voorstellen het Brabant Cup team van dit jaar.

Heren:

Jeroen Verhoeven           – Koopman 5 – eredivisie

Jan Huiskes                    – Slijmers – eredivsie

Bob van de Hout             – Koopman 5 – eredivisie

Dave Rombouts              – Xtreme sport 4 – 1e divisie

Michael van Eijk              – Semper fi – eredivisie

Mark Schellekens            – Semper fi – eredivisie

Martin de Weijer             – Semper fi – eredivisie

Remco Smulders             – Koopman 5 – eredivisie

Danny van Dongen          – Semper fi – eredivisie

Mark van de Vliet           – DC2000 – eredivisie

Bart Klaassen                – Semper fi – eredivisie

Rob Jansma                   – Under Pressure – eredivisie

Dames:

         Marjolein Noijens           – Xtreme sport – 1e divisie

         Marilou Daamen             – geen team

         Caroll Verkooijen            – Woudgalm – 2e divisie

         Joyce Schaeffers             – Komt goed – 2e divisie

         Shirley van Gestel          – Niet likken – 4e divisie

         Nicole van Outheusden   – Enkel trib – 4e divisie

Staf:

         Captain: Willem van der Putten                  – Dios’04 –  eredivisie

         Co-captain: Juri Norbert                             – Koopman 5 – eredivisie

         Co-captain: André van Groenendaal             – Die nie – 3e divisie

Ten opzichte van vorig jaar hebben zich enkele wijzigingen voorgedaan. Martin heeft het captain-schap overgedragen aan mij en is zelf voortaan als speler actief. Mark van de Vliet (Mark V) en Dave Rombouts zijn als spelers aan de bestaande selectie van vorig jaar toegevoegd. Zo is bij de dames Marilou nieuw. Zij komt over van de Bosche dart bond. André is geen speler meer, maar neemt samen met nieuw binnen het team Juri de taken van co-captain voor zijn rekening.

Vorig jaar is het team op een zeer nette 2e plaats geëindigd. In de finale was het team van Den Haag D.S.W.N. net iets te sterk. Dit jaar proberen we deze prestatie te evenaren. En dromen we stiekem van winst in de finale! 

Om de knock-out ronde te bereiken zullen we bij de eerste twee in onze poule moeten eindigen. Onze poule bestaat dit jaar uit:

D.O.R.A.               Amsterdam heeft altijd een sterk en goed team. Vorige jaar wisten we in de halve finale van ze te winnen.

H.D.O.                  Rotterdam is weer nieuw in de Brabant Cup, maar vanuit de historie kunnen we waakzaam zijn voor deze tegenstander. Zij verschijnen altijd met een sterk team voor het bord.

K.D.O.                  Eindhoven is eveneens nieuw in de poule en onze eerste tegenstander van dit jaar. Een vrij onbekend team voor ons, dus mogen we ze niet onderschatten.

W.B.D.F.               Breda doet al jaren mee met wisselende prestaties.

Z.D.F.                   Oost-Souburg doet net als Breda al jaren mee met ook wisselende prestaties.

Al bij al een sterke poule, maar we hebben er zin in. We kijken vanuit onze positie met veel vertrouwen het seizoen te gemoed.

Iedere wedstrijd zal er een wedstrijdverslag verschijnen, zodat je onze prestaties kunt blijven volgen. Maar het is veel leuker om een keer live naar deze Toppers te komen kijken. Je bent van harte welkom! Wij spelen onze thuis wedstrijden op zaterdag bij Café Bet Kolen (Broekhovenseweg 111 te Tilburg). De wedstrijden vangen altijd om 13 uur aan en duren de gehele middag.

Totaal spelen we 27 partijen (zo zijn er dan ook 27 punten per wedstrijd te verdienen). Het team met de meeste punten staat aan het einde bovenaan. Het spelschema is als volgt:

Ronde 1:      2 heren singels en 1 dames singel 501/5

Ronde 2:      2 heren singels en 1 dames singel 501/5

Ronde 3:      2 heren singels en 1 dames singel 501/5

Ronde 4:      2 heren singels en 1 dames singel 501/5

Ronde 5:      2 heren koppels 701/5 1 dames koppel 501/5

Ronde 6:      2 heren koppels 701/5 1 dames koppel 501/5

Ronde 7:      2 mix koppels 501/5 en 1 heren koppel 701/5

Ronde 8:      2 mix koppels 501/5 en 1 heren koppel 701/5

Ronde 9:      Teampartij heren 1001/1

Ronde 10:    Teampartij dames 1001/1

Ronde 11:    Teampartij heren 1001/1

Agenda:

13/9/2014   UIT              K.D.O. Eindhoven

4/10/2014 THUIS        W.B.D.F. – volgende wedstrijd!

25/10/2014 UIT              H.D.O. Rotterdam

22/11/2014 THUIS          Z.D.F. (wordt verzet)

13/12/2014 UIT              D.O.R.A. Amsterdam

10/0/2015   THUIS          K.D.O.

31/1/2015   UIT              W.B.D.F. (wordt verzet)

28/2/2015   THUIS          H.D.O.

21/3/2015   UIT              Z.D.F. Oost-Souburg

18/4/2015   THUIS          D.O.R.A.

BAM – LET’S PLAY DARTS

Onze eerste wedstrijd spelen we in Eindhoven tegen K.D.O. bij Café ’t Zwaantje. Jan, Remco en Caroll kunnen er helaas niet bij zijn. Vol goede moet vetrekken we naar Eindhoven.

De Singels:

Ronde 1 begint Martin en Jeroen bij de heren en Marjolein bij de dames. Helaas weet alleen Marjolein een punt binnen te halen. Martin is onverwacht zenuwachtiger voor zijn eerste wedstrijd dan verwacht en bij Jeroen wilde het helaas niet vallen. Marjolein speelde een degelijk en steady partij zoals we van haar kennen.  Zo doende maken we een valse start en kijken we tegen een 2-1 achterstand aan.

In de Ronde 2 komen Bob, Dave en Marilou aan het bord. Bob en Marilou scoren beide onze eerste 180. Bob speelt een zeer goede partij en wint met 3-1. Marilou moet de 1e leg nog even wennen, maar daarna speelt ook zij een zeer goede partij en weet eveneens met 3-1 te winnen. Dave start lekker, maar kan het helaas  niet de hele partij vast houden en verliest zijn eerste partij bij de Brabant Cup. Wel weten we de tussenstand weer gelijk te trekken 3-3.

Ronde 3 is voor Michael, Mark V en Joyce. Joyce speelt een matige partij waarin ze haar ritme helaas niet gevonden krijgt en verliest haar partij. Mark v speelt qua niveau een wisselende partij, maar weet zijn partij wel te winnen. Michael speelt een zeer goede singel partij en wint met 3-1. Nu staan we voor het eerst in de wedstrijd voor 4-5.

De laatste singelronde Ronde 4 is voor Bart, Danny en Shirley. Voor Shotjes Queen Shirley is het niet haar singelpartij waarop ze had gehoopt. De punten willen niet vallen en verliest dan ook haar wedstrijd. Bart heeft zijn dag niet het speelt al snel in de wedstrijd meer tegen zich zelf als tegen zijn tegenstander. Hier maakt zijn tegenstander dankbaar gebruik van en trekt de overwinning naar zich toe. Danny speelt een goede singel en kent geen moeite met zijn tegenstander en wint met 3-1. Zodoende heeft Eindhoven tegen het einde van de singels de stand weer gelijk getrokken 6-6

Ronde 5 de eerste koppels:

Bob en Michael koppel samen en dat doen ze goed. Ze zijn beide verder gegaan waar ze in de singel al mee bezig waren ‘goed darten’. Ze weten dan ook makkelijk te winnen. Bob heeft ook nog twee mooie finishes100 en 116. Tweede heren koppel is voor Martin en Danny. En hoe, ze slopen de tegenstander helemaal! Martin heeft zijn zenuwen overwonnen en is met Danny mee gaan gooien. Een fantastische koppel waarin Martin ook nog 1x 180 weet te scoren. Het eerste dames koppel is voor Marjolein en Joyce. Beide dames scoren goed, maar vergeten te finishen waardoor de tegenstander met de winst ervan door gaat. Tussenstand 7-8 in ons voordeel.

Tweede koppelronde Ronde 6:

Dit is niet onze ronde Alle koppels Jeroen/Juri, Dave/Mark en Marilou/Shirley spelen een matig partij. Marilou en Shirley krijgen nog wel enkele kansen, maar weten deze niet te benutten. Al deze partijen gaan dan ook helaas naar Eindhoven en lopen we tegen een vervelende achterstand aan 10-8.

ETEN, vooraf werd al medegedeeld dat we na de eerste koppel sessie zouden gaan eten. Hier waren we niet zo blij mee. We willen liever door darten en na de wedstrijd eten. Maar vandaag komt dit misschien toch goed uit. We zitten met zijn allen nog niet in de flow die we graag zien. Nadat we de frikadellen, kroketten, soep, broodje hagelslag en pasta ophebben kunnen we weer verder gaan met de wedstrijd.

Ronde 7 en 8 bestaan beide uit twee mix-koppels en één extra herenkoppel.

In ronde 7 Mixen Michael en Nicole samen, terwijl Jeroen samen met Marilou mixt. Het extra heren koppel is een herkansing voor Dave en Mark V. Hun eerste heren koppel was een matige partij, waarbij ze om en om een slechte leg gooide. Hun taak was dan ook duidelijk, nu 3 legs samen goed gooien. Dit hebben de heren goed begrepen. Mark V gooit 1x 180 en Dave finisht 116. Ze weten in een goede partij makkelijk te winnen. Jeroen en Marilou spelen tegen een sterk mix-koppel, maar ze hebben er zin in. Dit laten ze ook meteen de eerste leg zien. Jeroen start met 180, waarop Marilou antwoorde dat kan ik ook. Zo gooide zij haar 2e 180 van de dag. Helaas de derde beurt werd geen 141 finish! De tegenstander is hier helaas niet van onder de indruk en laat ook zien dat zij kunnen darten. Dit wordt een spannende partij welke Jeroen en Marilou weten te winnen.  In het andere mix koppel gaat Michael verder waarmee hij al de hele dag bezig is ‘goed darten’. Nicole gaat lekker mee in de flow van Michael en zij kennen dan ook geen enkel probleem met hun tegenstander.  Zo hebben we de achterstand weer omgebogen naar een voorsprong 10-11.

Ronde 8 Mixen Mark Schellekens (Mark S) en Joyce samen. Dit is een matige partij waarin helaas beide hun ritme niet gevonden krijgen. Deze partij gaat dan ook makkelijk naar Eindhoven. De mix partij van Bob en Marjolein was een steady partij, waarbij ze geen probleem kende met hun tegenstander en deze partij makkelijk wisten te winnen. Het laatste extra heren koppel was voor Danny en Martin. Ze lieten niet zoveel vuurwerk zien als in hun eerste koppel, maar ook in deze partij zijn ze niet in gevaar geweest. Ze weten makkelijk te winnen. We hebben nu de tussenstand uitgebreid naar 11-13.

Ronde 9 is voor het team Semper fi: Martin, Danny, Michael en Mark s mogen laten zien dat ze ook door de weeks een sterk team zijn. En dit doen ze, ondanks een 180 score bij de tegenstander, weet Michael op tijd de dubbel te raken. Tussenstand 11-14.

Ronde 10 is voor de dames: Marjolein, Marilou, Nicole en Joyce lopen hard weg bij hun tegenstander. Na een paar beurten gemist te hebben op de dubbels en de tegenstander ook op een finish hebben laten komen vinden ze het genoeg en gooien ze de partij uit. Tussenstand 11-15.

Ronde 11 is de laatste partij van de dag en is voor de heren Jeroen, Bob, Mark V en Dave. Zij gooien een degelijke partij en laten Eindhoven niet op een dubbel komen en zetten de eindstand op 11-16.

Zo is het eten tussendoor vandaag toch goed gevallen. Na het eten heeft Eindhoven nog maar één punt weten te pakken en hebben we een 10-8 achterstand omgezet in een 11-16 overwinning. Heren en dames goed blijven vechten en geloven in onze eigen krachten. BAM – Onze eerste overwinning van het seizoen is een feit.

Op 4 oktober wacht onze eerste thuis wedstrijd tegen W.B.D.F. uit Breda. Na deze zwaar bevochten overwinning gaan we zeker deze wedstrijd met goed vertrouwen te gemoed. En alle support is welkom!

Eindhoven:                                        Tilburg:

T. Boogaard           2x 180                  Marilou                2x 180

M. Lier                  1x 180                  Martin                  1x 180

R. Stronks            1x 180                  Jeroen                  1x 180

M. van Samang     113F                     Mark V                 1x 180

                                                        Bob                     100F en 116F

                                                        Dave                   116F

Willem van der Putten