Verslag 1e toernooi jeugd darten

TDV-logo-2010-zwart-loginZaterdag 23 februari was er een darttoernooi voor de jeugd georganiseerd. De TDV had in samenwerking met double darts dit gerealiseerd met de gedachte om het jeugd darten in de regio Tilburg nieuw leven in te blazen. Onze uitstekende gastheer was café de Romein. Ondanks dat er maar 13 deelnemers waren is het een mooi toernooi geworden.

Na een poule fase waren Bjorn, Leroy, Arnout en  Jouri de spelers die in de verliezersronde  verder gingen. Berry, Adriaan, Jamie, Ricardo, Gian, Raoul, Wouter en Gerard waren de spelers van de winnaarsronde. Helaas moesten we na de poulewedstrijden afscheid nemen van Sander.

In de winnaarsronde waren Adriaan, Jamie, Gian en Wouter de halve finalisten. Adriaan , die zijn allereerste toernooi gooide moest alle zeilen bijzetten om Jamie van zich af te houden. Een mooie partij om naar te kijken! Adriaan trok aan het langste eind en werd de eerste finalist. Gian, die de hele dag goed gegooid had en 1x 180 scoorde, mocht tegen Wouter en won redelijk makkelijk. De finale werd dus Gian tegen Adriaan.

 In de Verliezersronde verloor Arnout  zijn halve finale van Jouri en Leroy won zijn halve finale tegen Bjorn.  Finale: Jouri tegen Leroy. Jouri was te sterk voor Leroy en won! In de grote finale ging Adriaan zeer goed van start en kwam snel 2-0 voor. Maar Gian kwam ook weer goed terug naar 2-2 en kreeg een kansje op de voorsprong. Dat lukte niet, maar het werd wel  3-3 en gingen we naar de laatste leg. Adriaan was op dit moment te sterk voor Gian en won uiteindelijk verdient!!

Het aantal deelnemers was wat laag maar we moeten niet vergeten dat ze vanaf heinde en verre kwamen: Den Bosch, Maarheeze, Budel en Poederooijen om maar wat te noemen. Maar laten we niet vergeten ook uit Tilburg en Breda. Dankzij deze jongens is het een geslaagd toernooi en feliciteer ik de winnaars nogmaals met hun resultaat. Ook bedank ik hun voor hun komst en voor de inzet waardoor het een mooie middag is geweest. Graag tot een volgende keer.

Hiermee is de herstart van wat we met de jeugd willen gaan opbouwen een feit. Ik wil ook iedere jeugdspeler die interesse heeft om te gaan darten oproepen om naar 1 van onze trainingen te komen. Daar willen wij jou helpen om beter te darten maar ook voor informatie of een gesprekje ben je van harte welkom.  Alle gegevens staan op de website van de T.D.V : www.tdvdarts.com We houden je zo goed mogelijk op de hoogte en hopen je een keer te zien op de training.

T.D.V. Jeugd darten Bram Roosen

Voor vragen : jeugd@tdvdarts.com

​