Richard Veenstra en Nederlandse dames naar finale

Foto: Bas van den Berk

Egmond aan Zee – Richard Veenstra heeft zich geplaatst voor de finale van de WDF Europe Cup Darts Singles. De darter uit Ossenzijl, die eerder dit jaar ook al de halve finale van de Lakeside wist te behalen, was in de kwartfinale te sterk voor Norbert Attard uit Malta, die op zijn beurt gestunt had door Scott Mitchell uit te schakelen. De 34-jarige Nederlander wist eerder al te winnen van Tricole (Fra), Dekker (Nor), Sceri (Mal), Larsson (Swe) en Verdonck (Bel). In de finale, die op zondag gespeeld zal gaan worden, zal hij uitkomen tegen Jim Williams, die vorig jaar wereldkampioen wist te worden bij de WDF.
Wesley Harms sneuvelde al in de eerste ronde. Jeffrey Sparidaans moest zijn meerdere erkennen in de Deen Alex Jensen en Gino Vos verloor bij de laatste 16 van de Belg Sven Wens. Opvallend genoeg verloren bekende namen als Martin Phillips, Glenn Durrant en Ross Montgomery ook allemaal vroegtijdig.
Ook de Nederlandse dames hebben een fantastische prestatie geleverd. Het sterke dameskwartet bestaande uit Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Anca Zijlstra en Sharon Prins hebben zich geplaats voor de finale van het Team Event, welke ook op zaterdag gespeeld zal gaan worden. In die eindstrijd treffen zij de Engelse routiniers Trina Gulliver, Deta Hedman, Lorraine Winstanley en Fallon Sherrock. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden.
Vandaag is ook het koppeltoernooi voor de dames van start gegaan. Ondanks ijzersterk spel verloren Aileen de Graaf en Sharon Prins van het Duitse koppel Willkomm en Lowe. Ook het Nederlandse duo Kuijten en Zijlstra wisten de finale niet te bereiken. Zij verloren eveneens van een Duits koppel.
De WDF Europe Cup Darts 2016 in Egmond aan Zee gaat morgen verder met het heren koppeltoernooi en het single toernooi voor de dames. In de avond staat het Team Event voor de heren op het programma. De Nederlandse heren spelen hierin in de kwartfinale tegen Zweden.
Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is dan tot en met zaterdag 24 september gastheer van de titelstrijd, georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de World Darts Federation. In totaal nemen 32 landen deel aan het EK in Nederland.
De WDF Europe Cup Darts heeft een prachtige historie en indrukwekkende ‘Roll of Honour’. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het singlestoernooi, andere legende Jocky Wilson deed dit met zijn Schotse collega’s in het teamevent. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en recenter Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars, net als de bekende Nederlandse darters Raymond van Barneveld, Co Stompé en Francis Hoenselaar. Zowel de Nederlandse heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup Darts driemaal overall kampioen geworden, ook werden diverse koppels en tweemaal het heren teamevent gewonnen. Het laatste Europees Kampioenschap op Nederlandse bodem vond plaats in 2000.
Ook morgen zullen er weer meerdere wedstrijden gestreamd worden. Deze stream is te volgen op Winmau TV. Ben je geïnteresseerd om live te komen kijken? Dat kan. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie van het EK in Hotel Zuiderduin.
Ga voor alle uitslagen en meer informatie over het EK naar de volgende website: www.europecupdarts2016.com 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2423-richard-veenstra-en-nederlandse-dames-naar-finale