Noppie naar halve finale Lakeside

Foto: Evert Zomer

Danny Noppert heeft de halve finale van de Lakeside 2017 bereikt. Hij klopte de Engelse titelhouder Scott Waites: 5-3.
Debutant Noppert ging ook in de kwartfinale overtuigend van start. De Jouster toonde geen ontzag voor de titelhouder in Frimley Green, nabij Londen. Noppert weet de eerste set te houden en komt in de tweede set terug van een 2-0 achterstand. Mede dankzij een 141-finish weet hij ook de tweede set naar zich toe te trekken.
Meteen na de pauze kwam Waites terug. De regerend kampioen eist de derde set op. Noppert, die in Frimley Green als derde is geplaatst, lijkt niet onder de indruk. Hij won set 4 met 3-0 in legs en kwam op 3-1. De Nederlander blijft bijzonder goed gooien en pakt ook de vijfde set. Daarmee brengt Noppert de stand op 4-1.
Waites wil duidelijk nog geen afscheid nemen van het Lakeside podium. Mede dankzij 5 gemiste match darts van Noppie blijft Waites in leven. De Engelsman gooit een knappe 144-finish via dubbel 18 en brengt de achterstand terug tot 4-2. Waites toont opnieuw veerkracht en weet ook de zevende set te winnen.
De 26-jarige Noppert toonde echter geen teken van nervositeit. In de achtste set komt hij al snel op een riante 2-0 voorsprong en weet met een 14 darter de wedstrijd via dubbel 18 in zijn voordeel te beslissen.
In de halve finale zal Noppert gaan spelen tegen Darryl Fitton, die op zijn beurt verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de Belg Geert de Vos. Zaterdag zijn de halve finales, zondag is de finale.
De NDB is aanwezig in Frimley Green om de Nederlandse deelnemers te begeleiden en hun verrichtingen te volgen. Alle informatie over de Lakeside 2017, zoals uitslagen, speelschema en uitzendtijden staan op de volgende toernooipagina.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/lakeside/item/2548-noppie-naar-halve-finale-lakeside