Loting 6-Nations Cup

Loting 6-Nations Cup

Afgelopen week tijdens het Europees Kampioenschap in Egmond aan Zee heeft, onder toeziend oog van afgevaardigden van alle deelnemende landen, de loting plaatsgevonden voor de Six Nations Cup 2017. De Six Nations Cup is het zeer sterk bezette landentoernooi waar Engeland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en Nederland aan deelnemen. Het evenement zal plaatsvinden van 23 t/m 25 juni 2017 in Wales (locatie nog niet bekend).
De Nederlandse dames zullen het tijdens de Six Nations Cup 2017 in de poule op gaan nemen tegen Schotland en Noord-Ierland. De heren zijn geloot bij Ierland en Schotland. Hieronder de complete loting:

Dames Groep 1:
Nederland
Noord-Ierland
Schotland 
Dames Groep 2:
Engeland
Wales
Ierland
Heren Groep 1:
Ierland
Schotland
Nederland
Heren Groep 2:
Engeland
Wales
Noord-Ierland
De zes landen zijn verdeeld over twee poules waarvan de nummers 1 en 2 doorstromen naar de halve finales. De nummers 3 spelen om de troostprijs (5de en 6de plaats). De wedstrijden bestaan volledig uit een round Robin systeem (vergelijkbaar met de SuperLeague). De heren spelen 25 legs, de dames 9 legs. Tijdens de Winmau Six Nations Cup 2017 zal er opnieuw ook een singletoernooi gespeeld worden! 
Vorige editie
De Engelse heren wisten in 2016 hun titel te prolongeren. Het was in totaal de elfde keer dat de Engelse mannen het sterkste waren tijdens de Six Nations Cup. Het team bestond uit Scott Mitchell, Jamie Hughes, Mark McGeeny, James Hurrell en Dennis Harbour. In de finale waren zij met 13-8 te sterk voor Wales dat in de halve finale het Nederlands team versloeg.
Ook de Engelse dames gingen tijdens de laatste editie opnieuw met de titel aan de haal. Het team bestond uit Deta Hedman, Lisa Ashton en Lorraine Winstanley. Zij versloegen eveneens Wales zeer overtuigend met 5-0 in de eindstrijd.
Toch was het ook voor Nederland een geslaagd toernooi. Zo stonden zowel de dames als de heren in de halve finale. In het singletoernooi, dat in 2016 voor het eerst georganiseerd werd, stond Wesley Harms in de herenfinale. Hij verloor die strijd van de Engelsman Scott Mitchell. Sharon Prins werd in het dames toernooi derde. Deta Hedman ging er met de trofee vandoor. 
Zodra er meer nieuws is over de Six Nations Cup zullen we dat uiteraard op deze site vermelden. 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2428-loting-6-nations-cup