Kleermaker naar Finder Darts Masters!

Kleermaker naar Finder Darts Masters!

Martijn Kleermaker uit Harderwijk (DBMN) bleek vanavond de sterkste tijdens de NDB selectiewedstrijden voor de laatste Finder Darts Masters herenwildcard. Na een mooie avond met geweldige wedstrijden versloeg hij in de finale Chris Landman en mag de jonge Harderwijker in december zijn debuut gaan maken tijdens het enige major televisietoernooi in Nederland. 

De zeven herenselectiespelers begonnen de strijd in poules waarbij volgens het Algemeen Wedstrijdreglement de stand werd bepaald door gewonnen wedstrijden, vervolgens legsaldo (oftwel gewonnen legs minus de verloren legs) en dan het onderlinge resultaat bij gelijke stand. Uiteindelijk mocht Martijn Kleermaker het in de halve finale opnemen tegen Toon Greebe, Chris Landman nam het op tegen Hendrik Tooren. Met respectievelijk 5-2 en 5-0 plaatsen Kleermaker en Landman zich vrij gemakkelijk voor de finale waarin het tot 2-2 gelijk op ging. Vervolgens nam de jonge Harderwijker de voorsprong door kleine foutjes van zijn tegenstander uit Wapenveld direct af te straffen. Een voorsprong die hij koel en met goed spel niet meer in gevaar liet brengen. Na de finaleplaats tijdens de Champions League of Darts was het vanavond in Nijkerk dus wel raak voor Martijn Kleermaker, hij mag in december het beroemde podium in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee betreden. 

Alle uitslagen op een rij:

Poule A:
Gino Vos – Toon Greebe 1-4
Chris Landman – Richard Huizinga 4-1
Toon Greebe – Chris Landman 1-4
Richard Huizinga – Gino Vos 3-4
Gino Vos – Chris Landman 0-4
Richard Huizinga – Toon Greebe 4-3

Poule B:
Hendrik Tooren – Martijn Kleermaker 0-4
Danny Blom – Hendrik Tooren 0-4
Martijn Kleermaker – Danny Blom 4-0

Halve finales:
Martijn Kleermaker – Toon Greebe 5-2
Chris Landman – Hendrik Tooren 5-0

Finale:
Martijn Kleermaker – Chris Landman 6-3

De NDB feliciteert Martijn met deze geweldige prestatie! 

De kaartverkoop voor de Finder Darts Masters is natuurlijk in volle gang. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Op dit toernooi kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit het nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, hotelboekingen en het toernooi kunt u hier vinden.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/finder-darts-masters/item/2465-kleermaker-naar-finder-darts-masters