EK Jeugd Dag 2

EK Jeugd Dag 2

Ook op dag twee van het Europees Kampioenschap in Hongarije was het Nederlands team ijzersterk. De Nederlandse jongens speelden het teamtoernooi terwijl de meisjes aan het singles event gingen beginnen. 
Voor wat betreft het jongensteam liep het soepel. Noorwegen werd met 10-4 opzij gezet en Zweden werd met 7-2 verslagen. De teamspirit bleek sterk uit het feit dat Wesley Hurrebrink erg goed werd gecoached tijdens een mindere periode terwijl hij in de wedstrijden erna helemaal omsloeg naar de puntenpakker. Engeland werd mede door hem met 9-5 overwonnen. Het laatste opstakel waren de Belgen. Onze zuiderburen bleken niet opgewassen tegen het Nederlandse geweld en werden met 9-2 verslagen. Door die overwinning staan de Nederlandse jongens morgen in de halve finale. Wij wensen Maikel, Levy, Justin en Wesley heel veel succes! 
Kyana Frauenfelder en Layla Brussel speelden sterk en wisten, ondanks dat ze beide één wedstrijd verloren, vrij gemakkelijk de laatste 16 te bereiken. Vanaf daar begon het echte werk en werd het bloedstollend spannend. Bij de laatste 16 liet Kyana een 3-2 aantekenen tegen de sterke Turkse Meltem Çetinkaya. Layla deed hetzelfde tegen Vivien Czipó uit Hongarije, ondanks een 2-0 achterstand. De laatste wedstrijden van de dag werden ook gewonnen. Kyana versloeg de Ierse Jamie O’Connor met 3-1 en Layla pakte de Duitse Vanessa Neiz met dezelfde cijfers.
De hoge kwaliteit en goede sfeer in het team leiden er toe dat in alle halve finales Nederlandse vertegenwoordigers zijn te vinden. Het jongensteam in de teamcup, twee meisjes in de singles, een koppel bij de meisjes koppels, twee koppels bij de jongenskoppels en twee jongens bij de jongen singles. De vraag wie het overall klassement gaat winnen, is hiermee al beantwoord. Morgen mag het Nederlandse team vol aan de bak en zal duidelijk worden welke kleuren medailles er mee naar huis gaan!
Voor meer informatie over onze spelers, het programma of de Roll of Honour bekijk de EK Jeugd toernooipagina

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2322-ek-jeugd-dag-2